View Single Post
Eski 21-12-2017, 08:10   #13
bahçe heveslisi
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 21-08-2015
Şehir: İstanbul-Çanakkale
Mesajlar: 71
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi looktr Mesajı Göster
Bahçeme arıcılık için demir borudan 5 -6 m yüksekliğinde platform yapmayı düşünüyorum. ayılar çıkamasın diye özel tasarlanmış merdiven, insanlardan korumak için de kamera vs gerekir.
Arıcıların çoğu kovanlarını yere koymayı tercih ediyor. Ondan sonra da bir sürü tehlike için önlem almaya çalışıyor. Halbuki en fazla 2 3000 tl masrfala yapılacak güzel bir platform birçok sorunu çözer.
Eğer hazırda arı bulur ve bunları da tarlaya eklerseniz satış için ek değer olur.


Resimlerden görüldüğü kadarıyla arazinizde meyil var sanırım. Yerinizde olsam birkaç bin tl masrafla meyilin alt tarafına doğru beton bir set oluştururum. Yağmur ve kar suları birikip burada gölet oluştursun.

1. Bahçede kaz ve ördek yetiştirmek için havuzun çok faydasını görürsünüz.
2. Sulama için ideal yağmur suyunuz olur.
3. Nergis vb güzel su bitkileri yetiştirirsiniz.
4. Arılar ve kuşlar için ek avantajınız olur.
5. Eğer çok temiz ve hacmi büyük havuzunuz olursa balık bile yetiştirisiniz.



***********

Bahçenize bungalov evler yaparak, alterbnatif tatil mekanı yaratabilirsiniz. Sizin bölgenizin avatajları var, elektrik ve internet vs...
İyi bir tesis kurarak burayı işletir, bence güzel bir gelir elde edersiniz.
Sayın looktr,

Mesajınızı görmediğimden dolayı geç cevap veriyorum, kusura bakmayın. Dediklerinize katılıyorum, yalnız bahsettiğiniz tarzda uygulamalara maddi nedenlerden dolayı başlamam 3-4 yılı alacaktır. Aklımda kısmi uygulamalar var, öncelikle arazi tesviyesi, etrafını çevirme, ev tadilatı, süs havuzu yapımı, meyve bahçesini büyütme vs. gibi. ayrıca arıcılık eğitimi aldığım için kısa bir süre sonrada kovan koymayı düşünüyorum. ama önceliğim mart ayında gidip meyve ağaçlarımın bakımını ve budamasını yapmak.

aslında bahsetmiş olduğunuz tatil mekanı yaratma potansiyeli olan bir yer, çünkü 4km uzağımda termal tatil tesisi var. ama maliyet ve analizi konusunda hiçbir bilgim yok. ama ileride önü açık bir konu olabilir.

bahçe heveslisi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön