View Single Post
Eski 20-12-2017, 07:25   #8
nahits
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 18-12-2017
Şehir: ANTALYA
Mesajlar: 7
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Taşlıbahçe Mesajı Göster
Sarıçam uygun değil, soğuklara dayanıklı fakat yağış ve nem yetersiz Toroslar'da. Ladin için de aynı şeyler geçerli, üstelik bahsi geçen ihtiyaçları daha fazla. Bu arada huş da öyle.

Orman sınırı için Boylu ardıç (Juniperus exelca), Kokar ardıç (J. foetidissima), Toros sediri (Cedrus libani), biraz daha aşağı rakım için Anadolu Karaçamı (Pinus nigra arnold subsp pallasiana), Toros göknarı (Abies cilicica) ve Andız ağacı (Arceuthos drupacea) uygun olur ki bahsettiğiniz yörelerin yerli ağaçlarıdır. Biraz daha aşağıları için Dallı Akdeniz selvisi de denenebilir (Cupressus sempervirens horizantalis), o da Toroslar'ın yerlisidir. Fidanlıklardan temini kolaysa da ormanlarını bularak tohum almak çok daha iyi olur çünkü fidanlıktakiler kültür formlarıyla uzun zamanlardır döllendiğinden melezleşmeler sıkllıkla görülür.
merhaba bu bahsettiğiniz ağaçları ilçemin orman işletme müdürlüğünde bulma ihtmalim nedir acaba. anlattığınız kadarıyla bulunduğum rakımda sadece ardıç türevleri olacak. yaylamızda birçok yerde ve evimimizin önünde söğüt ve titrek kavak var. aynı yerlere salkım söğütte dikersem dalları kardan çok etkilenir mi acaba. aslında huş ağacından baya umutlanmıştım sibiryanın üst kesimlerinde bile yetiştiğinden dolayı yinede huş ekmeyi denesem bir umut büyür mü dersiniz taban suyu çok derinde değil çünkü dağın çok yerinden kaynak suyu çıkabiliyor.

nahits Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön