View Single Post
Eski 19-12-2017, 18:31   #4
Taşlıbahçe
Ağaç Dostu
 
Taşlıbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2006
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 710
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nahits Mesajı Göster
merhaba ali bey ardıç güzel bir ağaç geç yetişiyor ama olsun 30 cm boyundaki ağaç bile oksijen üretir diye düşünüyorum ben. sarıçam hakkında ne düşünüyorsunuz acaba 2400 rakıma kadar gelişebildiği söyleniyor
Sarıçam uygun değil, soğuklara dayanıklı fakat yağış ve nem yetersiz Toroslar'da. Ladin için de aynı şeyler geçerli, üstelik bahsi geçen ihtiyaçları daha fazla. Bu arada huş da öyle.

Orman sınırı için Boylu ardıç (Juniperus exelca), Kokar ardıç (J. foetidissima), Toros sediri (Cedrus libani), biraz daha aşağı rakım için Anadolu Karaçamı (Pinus nigra arnold subsp pallasiana), Toros göknarı (Abies cilicica) ve Andız ağacı (Arceuthos drupacea) uygun olur ki bahsettiğiniz yörelerin yerli ağaçlarıdır. Biraz daha aşağıları için Dallı Akdeniz selvisi de denenebilir (Cupressus sempervirens horizantalis), o da Toroslar'ın yerlisidir. Fidanlıklardan temini kolaysa da ormanlarını bularak tohum almak çok daha iyi olur çünkü fidanlıktakiler kültür formlarıyla uzun zamanlardır döllendiğinden melezleşmeler sıkllıkla görülür.

Taşlıbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön