Konu: Nergis
View Single Post
Eski 15-12-2017, 22:07   #3030
pria
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pria Mesajı Göster

Bu yıl zeytin toplama döneminde ekstradan bir yorgunluk çekmemek için sanırım eylül başlarında erken veya geç çiçek açan tüm nergislerimi ektim ve suladım..arada bol da yağmurlar yağdı..

Bugün aşağıda çektiğim fotolarda göreceğiniz üzere Karaburun dediğimiz Double Roman nergisler süper geliştiler, hatta 5-10 gün içinde açmasını beklediğim çiçek saplarını da uzattılar..
Fakat, yine üzüldüğüm bir nokta da şu oldu; en az 150-200 adet çiçek açabilme olasılığı olan iri soğanlarda sadece 2 çiçek sapı var..Bundan da şunu anlıyorum; Karaburun'lar sanki sökülüp bekletilmeyi ve yer değiştirmeyi sevmiyorlar..temmuz gibi soğanların içinde oluşmaya başlayan çiçek oluşumu bu olaydan etkileniyor gibi..

.
İlk fotoda gördüğünüz gibi bu yıl söküp yerini değiştirdiğim bin adete yakın Karaburun nergislerinde açabilme olasılığı olan irilikte ama mahcup olmamak için satışa koymadığım 150-200 soğan olduğu halde sadece 2 çiçek açtı..yer değişikliğini, sökülüp serin bir yerde bekletilmeyi bile sevmiyor bunlar..

Oysa 2, 3 ve dördüncü resimlerde göreceğiniz üzere bu yıl temmuz başında söküm yaptığım alanda gözden kaçan ve sökmediğim Karaburun nergislerinin hepsinde çiçek sapı var..Hattâ, bir kökte 3 çiçek sapı veren bile var..

Çok ilginç bir tür bu Karaburun nergisleri..halâ tam anlayabilmiş değilim huylarını..

Eklenen Resimler
    
pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön