View Single Post
Eski 14-12-2017, 19:08   #157
Muda
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
Kokusu pek güzel, böyle olunca çaya çorbaya katasım geliyor da o açıdan sordum var mı bildiğiniz tüketim yolu Bu arada benimki ufak bir saksıda ve sürekli dallanıp budaklanıyor, epeydir gözükmeyen @ Mücevher Çalısı vermişti sağolsun, ben de geçen fazlalıkları kestim kurutmaya çalışıyorum şimdi, iş yerinde öğleden sonra karabaş otu içiyoruz, içine ekleyelim bakalım nasıl olacak.
İstediğiniz yere katabilirsiniz sanırım. Kullananlar var çünkü.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dryad Mesajı Göster
Arkadaşımın annesi harika aromalı bir çay yapar. Tarifini sorduğumda içine ıtır koyduğunu söylerdi. O ıtır bu konuda bahsedilen mi sizce

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mandalinleerik Mesajı Göster
Dayanamayıp annemi aradım. Yanlış bilgi vermişim Sütlaça değilmiş, özür dilerim. Üzüm Kompostosu, üzüm reçeli ve şeftali reçeline 2-3 yaprak koyuluyormuş. Çokta güzel oluyor tavsiye ederim. Bu kesin bilgi
Sütlaca koyan da var.
Saksısını biraz büyütürseniz daha iyi olur sanırım. En azından ilkbaharda deneyin. Aldığım ve şu anda vefat eden çiçekçi her yıl taze sürgünlerini toprağa dikerek ürettiğini gövde yaşlanınca çok iyi olmadığını söylemişti.
Bu arada karabaş otu İzmir'de çok miktarda bulunmakta. Ancak burada bulamıyorum. Tohum veya fide olarak gönderme şansınız olur mu? Hem çiçeği güzel, hem de şifalı. Melissa( oğul otu ) ile birlikte içilirse kalp hastalıklarına da iyi geliyor diye biliyorum.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön