View Single Post
Eski 12-12-2017, 19:52   #3
Muda
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Badem konusuna bakarsanız oldukça fazla bilgi bulunmakta. Aklınıza gelebilecek hemen her türlü soruyu daha önce deneyen arkadaşlar sormuş ve deneyimlerini paylaşmışlar. Bu günlerde rahat bir şekilde okuyabilirsiniz.

Badem - agaclar.net

Kaç rakım, toprak ve sulama durumu vs. yetiştirmek istediğiniz araziyi ilkbahar geç donlarının olup olmadığı ile ilgili bilgi de vermemişsiniz. Genel olarak yazınca insanlar daha önce yazdıklarını tekrarlamak istemiyorlar.

Badem normalde soğuğa dayanıklı bir ağaç. Ancak önemli olan verim alabilmek. Herkesin düşüncesi ne kadar geç çiçek açar ise o kadar soğuklardan etkilenmeden ürün alabilirsiniz.
Genellikle ferragnes ve ferraduel badem çeşitlerini birlikte tozlaşmayı sağlamak için dikiyorlar.

Badem Bahçesi İçin Türlerin Seçimi

Tabi bu arada çiçek açtığı dönemde bölgede arıların olması en önemli faktörlerden bir tanesi. Badem çiçekleri arılar vasıtası ile dölleniyor. Soğuk yerde de arıcıların gelmesi geç oluyor. En azından kendiniz kuvvetli arı kolonileri bulundurursanız iyi olur.

Bu yazı da bana göre dikkate alınması gerekli olan bir şey. Önce çekirdeği dikip daha sonra bulunduğunuz yöreye uyum sağlamış ve bu arada satıcının başka bir şey göndermesi durumunda en az zararla durumu atlatabileceğiniz şekilde yapılması gerekenler yazılmış.
Badem Anaçları, Aşı Kalemleri

Arkadaşların yazdığı 56 sayfa kadar da bir bilgi birikimini de okursanız oldukça yararlanırsınız.

Badem yetiştiriciliği

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön