View Single Post
Eski 12-12-2017, 11:05   #32
ÇağanOnur
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 20-06-2017
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 43
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi korucak Mesajı Göster
Sayın ÇağanOnur,
En zor kısımları kolaylıkla halletmişsiniz. Kolaylıkla diyorum çünkü bu sayfalarda çok daha zorlu ve masraflı ev yapımı hikayelerine rastlayabilirsiniz.
Posseptik konusunu fazla dert etmeyin. Bir kepçe çağırıp 2x2 mt.genişlikte ve 2,5 mt. derinlikte bir çukur kazdırın, kenarlarını taş duvar ördürün. Havalandırmalı bir beton kapakla üstünü kapatın. Böylece sızdırmalı bir foseptiğiniz olur.Kepçe tahminen 2 saat çalışır, yaklaşık 300.- TL ödersiniz. ( Bizim buralarda saati 120.-TL) bir usta duvarları 2 günde örebilir. ( Burada yevmiye 150.- TL) Bu çukur tahminen 6-7 yıldan önce dolmaz. O zaman da bir vidanjör ile boşaltabilirsiniz. Nasıl yapıldığını benim sayfamda fotoğrafları ile görebilirsiniz... Mutlu kalın...
Sevgili Korucak, sizin sayfanızda yazan her şeyi tekrar tekrar okuduk. Kimi hayranlıkla kimi zaman da gözyaşlarıyla. Teşekkürler. Önerileriniz bizim için çok kıymetli. Arazimiz biraz meyilli, %5 kadar. Foseptiği, meyilin en altına mı kazdırmak gerekir acaba? Sızıntı olur mu yukarıda olursa, ne dersiniz?

ÇağanOnur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön