View Single Post
Eski 04-12-2017, 18:58   #1
akçabardak
Ağaç Dostu
 
akçabardak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
Uzun süre dayanıklı karışık lahana salatası

Kışın tüketilebilecek lahana, havuç, yeşil domates, yeşil biber, kırmızı biber ve kereviz yapraklarından oluşan bir çeşit dayanıklı karışık salata.

Malzemeler:

- 1 adet büyükçe bir beyaz lahana
- 1 kilo yeşil domates
- yarım kilo havuç
- yarım kilo yeşil biber
- yarım kilo kırmızı (kapya) biber
- bir kerevizin yaprakları
- 2 yemek kaşığı kalın tuz

Yapılışı:

1- Bütün malzemeler yıkandıktan sonra, önce lahanayı ince ince doğradım, büyük bir tepsiye doğranan lahanayı alıp üzerine kalın tuzu serptim ve iyice tuzla avuçlayarak ovdum.

(Lahana isteğe göre ovulur, tuzla ovulmaz ise lahanalar diri diri kalır, ben ovmayı tercih ettim, biraz daha yumuşak ve kendi suyunu bırakır)

3- Havuçları rendeden geçirip lahananın üzerine yaydım.

3- Sırasıyla kereviz yapraklarını, kırmızı biberi ve yeşil biberi de ince ince doğrayıp havucun üzerine ilave ettim.

4- En son yeşil domatesleri de doğrayıp ilave ettim. (ben tam yeşil domates bulamadım hafif pembemsi domates kullandım)

Name:  DSCF0882.jpg
Views: 357
Size:  59.0 KB

Name:  DSCF0884.jpg
Views: 512
Size:  63.4 KB


Bütün bu malzemeleri iyice karıştırdım
Name:  DSCF0886.jpg
Views: 350
Size:  67.5 KB


ve biri 5 lt.lik diğeri 2 lt.lik kavanozlara doldurdum, daha sonra kavanozları serin bir yere aldım. 3-4 gün biraz fermente olmaları için bekletildi.

Bu arada ben büyük kavanozu fazla doldurmuşum, fermente esnasında biraz kabardı ve suyu taşma yaptı, biraz boşluk bırakmak gerekiyor Kavanozların altına mutlaka bir kap konulması gerekiyor.

3-4 gün bekledikten sonra tüketmeye hazır hale geliyor, isteğe göre tüketirken zeytin yağı gezdirilebilir.

Name:  DSCF0889.jpg
Views: 439
Size:  47.9 KB

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön