View Single Post
Eski 04-12-2017, 10:07   #159
Beşiktaş
Ağaç Dostu
 
Beşiktaş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-08-2017
Şehir: Ankara
Mesajlar: 243
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ilkerk88 Mesajı Göster
Ben bu konuya 2 aydır kafa yoruyorum bir sonuç alamadım. 10 gün şehir dışına çıktım çıkarken saksıları suya oturttum maalesef hepsi solmuş toprak çürümüş.

İlk olarak serum seti alıp damla sulama sistemi denedim. Bunda depodaki suyun miktarına göre damla sıklığı azalıyor ya da artıyor. Uzun vadede verimli değil.

İkinci olarak piyasada pille çalışan musluğa takılan zamanlayıcılar satılıyor 100-150 tl arasında bunları araştırdım. Bunlar en mantıklısı fakat bir arızada musluktaki suyu serbest bırakıp evde su baskını olma ihtimali var. Su deposuna taksan basınç yok bu cihazlar musluk suyu basıncı ile çalışıyor.

Üçüncü olarak kendim arduino kullanarak selenoid vana ile bir elektronik devre yaptım. Bunda suya basınç gerekmiyor serbest akan su oluyor fakat elektronik devrede ısınma gözlemledim garantisi yok. Adaptörle çalışıyor uzun sürede yangın çıkar mı o da sorun.

Yani temiz bir çözüm bulamadım bulursam buraya yazarım.
Bence en temizi ihtiyacınıza göre bir su deposu, sonrasında uygulayacağınız selenoid vanalı damlama sulama sistemi. Hiçbir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. En azından belli aralıklarla sulama yapar.

Beşiktaş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön