View Single Post
Eski 28-11-2017, 14:28   #4
cockpit
Ağaç Dostu
 
cockpit's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-03-2016
Şehir: Kocaeli-D.dere
Mesajlar: 209
Çok zorunlu olmadıkça sık sık saksı değiştirmek doğru değil, hele kaktüsü toprak değişimden sonra, bu ayda suladıysanız durum daha da kötü.

Şu sıralar hemen hepsi dinlenmede. Toprak ıslaklığı onları yoracaktır ki yeni toprak zaten nemli haldedir.

Yeni değişenlerin toprak / sulama durumlarını düşünerek hemen de değişebilirsiniz, tabii tekrar belirteyim sulamamak kaydıyla.

Yok sulamamış iseniz (ki toprağın nem oranı maalesef kişilerin düşüncelerine göre değişiklik arzedebiliyor, bazıları cıvık/balçık olmadıkça kuru olduğu görüşünde) ve kullandığınız toprak da kuru ise bir süre daha bekleyebilirsiniz. Bu konuda daha deneyimli arkadaşların farklı görüşleri olabilir.

Ben de ilk başlarda toprak "üstünü" lav taşı ile kapatıyordum ve enjektör ile saksı boyutuna göre 10-20-40 cc.lik az sulama yapıyordum. Baktım ki verdiğim su toprağa ve köklere lavtaşları nedeniyle ulaşamıyor çok az koymaya ya da hiç koymamaya başladım.

Sitemizde / forumumuzda çok değerli bilgiler mevcut , mutlaka fırsat buldukça okuyunuz ancak ben özellikle forumun ilgili başlıklarını tümüyle okuyup "kullanıcı hatalarını" belirleyip ders almaya çalışıyorum.

Kolay gelsin.

cockpit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön