•
Bitki türü: Sebze
•
Bitki ömrü: Tek yıllık
•
Tohum Türü: Biber, Capsicum annuum
•
Tohum çeşit adı: Stocky Red Roaster
•
Tohum kaç yıldır sizdedir: Bir yıl
•
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Kocaeli
•
Size nereden geldi: Birnefestoprak
•
İlk paylaşan : Birnefestoprak
•
Tohumun kökeni : ABD
•
Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Saksıda tek çeşit olarak yetiştirildiğinden hibridlenme olasılığı yoktur.
•
Kullanılan gübreler : Hep Yeşil kompost
•
Kullanılan ilaçlar: kullanılmadı
•
Hasat yıl ve ayı: 2017 Ekim-Kasım
•
Bitki tipi ve gelişim durumu: Saksıda yetiştirdiğim 5 fideden toplamda 20 tane meyve aldım. Fide boyları 50 cm’i buldu.
•
Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Kapya tipinde 10-15 cm uzunluğunda ve geniş omuzlu meyveler veren bir çeşit. Gevrek ve lezzetli, çiğ olarak tüketmenin yanısıra salça ve sos yapımında da kullanılabilir.
•
Yetiştirme özellikleri: Su ihtiyacı fazla değil. Çok sıcak günler hariç saksıda olmasına rağmen 4-5 günde bir sulandı. Bununla birlikte sık sık toprağı çapalandı, “iki çapa, bir su”
•
Çeşidin Hikayesi/Tarihçesi: Frank Morton tarafından serbest dolaşım (her türlü kullanıma açık) tohum girişimi kapsamında üretilmiştir. Girişim kapsamında bu tohumun patentlenmesi kesinlikle yasaktır.
1. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Şubat - Mart ayında viyollere ekilerek fide yapılır. Mayısta kalıcı yerlerine dikilir.
2. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.) Herhangi bir özel uygulamaya gerek yoktur.
3. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Büyük saksılarda yetiştirilebilir. Biberlerin kızarması için güneş alan bir yerde yetiştirilmelidir.
4. İklim gereksinimleri: Kasım sonunda hala meyve almaya devam ediyoruz. Artık pek kızarmasalar da yeşil olarak tüketiyoruz.
5. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Dalında iyice kızaran meyveler koparıldıktan sonra 3-4 gün de güneş gören pencere önünde bekledikten sonra tohumları alındı.