View Single Post
Eski 26-11-2017, 20:02   #67
Muda
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
İnsan uğraştıkça zaman içinde çözümler üretebiliyor. Tabi ki çevreden yardım alındığı durumda sizin düşünmediğinizi veya tecrübelerini aktardıkları zaman daha güzel oluyor. Ev konusunda umarım istedğiniz gibi bir eviniz olur. Yaş ilerleyince sıkıntılar başlıyor. Evimiz dubleks. Çok sıkıntı oluyor. Özellikle çocuklar büyürken düşmemeleri için kapıları kapatıyorduk. Şimdi ise yaş ilerleyince inip çıkması zor geliyor. Bu durumu da göz önünde bulundurun derim. Ev büyüdükçe temizliği, ısıtması, tamiratı vs. zorlaşıyor.

Burada da arkadaşlar elektrik olmadığı için güneş enerjisi ile elektrik sorununu çözüyorlar. İhtiyaç durumuna göre güneş enerji sistemleri kuruyorlar. Televizyon, buzdolabı çalıştıranlar var. Şu anda ışıldaklarla,ve küçük bir güneş enerji sistemi ile ışık ihtiyacını gideriyoruz.

Su kuyusunun olması büyük avantaj ancak arsa dışında yolda kalması kötü olmuş. Keson kuyular eskiden kalma burada da var. Hatta bir tanıdığım içine balık atmış durumda. Elma bahçesi olan bir arkadaşım komşusu tamirat yapayım derken elektrik hattını kopardığı için benzinli bir motor almıştı. Tabi onda su yakın kanaldan geçince problem yoktu.Yanlış hatırlamıyorsam iki üç saat kadar çalıştırmıştı. Elektrik hattını çekince motor boşta kaldı. 500 tl civarında bir miktar olarak söylemişti. Benim de sizin gibi kuyum olsa idi onu alıp en azından şebeke suyundan daha tasarruflu bir şekilde sulamam mümkün olabilirdi. Gerçi benzin fiyatları da az değil. Bu da bir seçenek. O konuda arkadaşımı gördüğüm zaman bilgi alırım.

Umarım eşiniz ve çocuklar da orayı sever. En azından konuşabilecekleri anlaşabilecekleri arkadaşlar bulabilirlerse size de faydalı olurlar. Bugün eşim ve çocuklarla gittik. Bir müddet kaldık. Hava soğuk olunca mecburen geri döndük. Havalar düzelinceye kadar biraz daha ortalığı düzeltip çekici hale getirebiliriz herhalde. Konteynera soba üstünde kestane istiyorlar. Bakalım yapabilecek miyiz. Geçen hafta komşuda misafir olarak durumu kurtardık.

Taş duvar oldukça masraflı ve biraz zor. Ben zaman zaman yaptırıyorum. Taş bulmak, usta bulmak problem. Ancak başlayınca gidiyor. Ben mecburen harçsız yaptırıyorum. O da zamanla yıkılabiliyor. Yakınlarda taş ocağı var mı? Kamyonu ne kadar. Kaç metre taş duvar yaptırılabiliyorsunuz. İşçilik ne kadar. Kesene verebilirseniz daha çabuk biter. Ancak eni kaç cm olur. Sağlamlığı nasıl olur biraz sıkıntı. Diğer türlü de her gün ustalarla ilgilenmek gerek. Yevmiye veriyorsunuz. İkisininde avantajları dezavantajları var. Bir de işin başında söylenen iş sonunda aynı olmadığı ortaya çıkıyor. Taşa, işçilerin çalışmasına, malzemeye, hava durumuna göre fiyat değişiyor.

Sizde şekilli perde beton yapanlar yok mu? Bir de onlardan fiyat alın. Demir ve beton ile kendilerinden kalıp kullanıp daha sağlam yapma durumu var. Artık beton da hazır geliyor. Demiri döşeyip hazır kalıbı yaptıktan sonra hazır beton ile yapıyorlar. En azından daha sağlam ve ucuz olabilir. Fidanlar büyümediği zaman sıkıntı olmaz.
Kolay gelsin.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön