View Single Post
Eski 15-11-2017, 09:40   #57
devrann
Ağaç Dostu
 
devrann's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-07-2017
Şehir: Alanya
Mesajlar: 743
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi northpower Mesajı Göster
evet. ilçe merkeze 10-15 km uzaklıkta yaklaşık 3.000 metrekarelik yerler var. arsa değerleri 150 bin tl civarında. ama genellikle bağ ya da zeytinlik. buralara ev yapmak için ne gibi izinler gerekiyor bilmiyorum. Hem ilçede daire hem böyle bir arazi beni maddi açıdan zorlar çünkü sadece ev yapmak değil amacım, yapacağım evin sayın @MeyveliTepe nin yaptığı gibi bir uygulama ile ısıtma soğutma hatta elektrik üretimi için de güneş enerjisinden fayfalanıldığı çevreci bir ev. arazi içine basit bir malzeme ve çalışma işleri için birşey de inşa etme düşüncesindeyim. bura için herhangi bir ısıtma soğutma işi olmayacak sadece aydınlatma ve gerekli cihazları çalıştırmak için elektrik olması yeterli olacak. toprak üzerinde mevsime uygun ekim yapma düşüncesindeyim. Ayrıca ufak bir sera oluşturup onu da faal kullanmak istiyorum. tabi ki ağaçlar var bir de. madem şehir içinde olmayacağım en az 2,5 dönümlük bir arazi alıp böyle birşey yapma düşüncem var. Maddi olarak ve yaşama şartları olarak beni zorlarsa eğer ilçe merkezde bir daire alıp ilk fırsatta 8-10 dönüm bir arazi alma planı yapıyorum. arazi içerisine sürekli yapamaya uygun ev yapma düşüncem hala devam ediyor tabi. Her ihtimale karşı daire ve arazideki evimi beraber kullanma fikriyle beraber planlar yapıyorum. yani hesap kitap işleri çok karmaşık ve o günkü duruma göre değişken şimdilik. yaza kadar hatta yazın sonuna kadar da sürem var. o zamana kadar yaşama alanını halletmem gerekiyor.
Güzel hayelleriniz var,herşey iyi hoşta hanım izin verecekmi bütün bu söylediklerinize,dağda bayırda tatilini geçirmeye razı olacakmı,hafta içi çalışıyorum diyecek 2 günümüde dağ başında mı geçireceğim demeyecek mi merak ediyorum doğrusu,ya da siz tek başına şehir dışında bir arazi almış olsanız ve siz gidip gelseniz tek başınıza cumartesi günleri,evin içinde kapalımı kalacağım diyecek bunun gibi bir sürü şey diyecektir, lütfen hayel kurarken makul olalım
Benim eşim öğretmen bende ziraat mühendisiyim hep benimde 2 katlı bahçeli önünde küçük serası olan bir ev hayelim var hatta apartmanın biraz ilersinde bir yer gözüme kestirdim ama şu an için bu mümkün değil gibi gözüküyor şu anki evimiz biraz şehir dışında olduğu için tekrar buralardan bir yer almak için hanımı ikna etmem mümkün gözükmüyor.İki gün köye gidiyorum babamın seraları var canı sıkılıyor tatilini orda geçirdiğine.
Bende balkonda bişeyler yapmaya çalışıyorum bu seferde balkonu batırdın dedim ki ayrı balkonu olan bir ev alacağım seni sokmayacağım oraya camla kaplatacağım her türlü ağaç fide deney gübre diyorum,o zaman ne yaparsan yap diyor
Yani hem şehir içinde hem şehir dışında bir eviniz olsa dahi şehir dışında olanda ne kadar vakit geçirebileceksiniz ki öncelikle hanımı ikna etmeniz gerekir,bu sefer tek gelseniz gitseniz oraya ne o bütün masraflara değer ne de tek başına tadı çıkar,hanımda ayda yılda bir gitmek isteyecektir,e bu bitkilerde sürekli bakım isteyen şeyler.Valla hayırlısı umarım başarırısınız.

devrann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön