Piyasadaki soyanın GDO olma ihtimaline karşı Maş fasulyesi (mung bean) çimlendiriyorum.
Bir su bardağı Maş fasulyesi 200 kalori iken, çimlendirilmişi sadece 30 kalori.
Bu nedenle ikinci defa çimlendirdim.
Çiğ olarak salatalarda kullanılabilir ve başka sebzeler eşliğinde sote edilebilir.
Her haliyle çok faydalı, çiğ tüketilginde de hüçre yenileyici.
Bir gece suda bekletilip, süzgeç benzeri bir kaba alınıyor.
Günde 3-4 kere suya tutulup nemli kalması sağlanıyor.
Ortam ısısı 30 derece civarında kalması çimlenmeyi çabuklaştrıyor.
İkinci günden sonra yenilecek ayara geliyor.
Tekniğimi geliştirdikçe daha da güzel olacak diye umuyorum.
Şimdi bazı çimler yamuk , eğri oluyor, ama çoğunluğu duz.
Böyle tek nizam düz olmalarını istiyorum
Çabalıyorum, olacak