View Single Post
Eski 14-11-2017, 10:10   #1458
devrann
Ağaç Dostu
 
devrann's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-07-2017
Şehir: Alanya
Mesajlar: 743
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lydian Mesajı Göster
Önümüzdeki ay 40da tarlaya ceviz dikecegim. Toprak analiz sonuclarini buradan görebilirsiniz: https://www.cevyz.com/2017/11/03/cev...oprak-analizi/

Fidanlari dikmeden topraga ne istiyorsa vermek istiyorum ki ileride keske bastan yapsaydim demeyeyim. Su an tarlayi derinden sürdürdüm, topaclarin ilk yagmurdan sonra erimesi ile tarlayi düzlestirecegim (izgara) ve fidan cukurlarini acacagim (1x1m).

Su an güvenilir leonardit arayisindayim. Su an Organiksa ve Fosil Power marka 25kg cuvallar arasinda kaldim. Baska bulamazsam bu ikisinden birisini alip cukurlara dökecegim.

www.cevzy.com sayfamda tarlam ve yaptiklarim hakkinda yazilari paylasiyorum. Yapilmasi gerekenler hakkinda her türlü fikire acigim ve simdiden tesekkür ederim.
Leonardit Zararlı mı? benim sayfalarında böyle birşey dikkatimi çekti,böyle birşeyin olması imkansız buğdaydan daha fazla bor gereksinimi olan domateste aynı denemeyi bende yaptım üstelik domates yabani bir domates türünün üzerine aşılıydı ve ikinci günün sonunda bitki öldü.Kendi sattıkları ürünü bilemem ama saf leonardit içerisinde hiçbir bitki(kültür bitkileri) bu şekilde çimlenemez dahası uzun süre yaşayamaz.
Ayrıca bilmenizi isterimki ceviz bora hassas bir bitkidir (0.5-1 mg B l-1), sulama suyu bor miktarını analiz ettirmeyi unutmayın.
Benim önerim düşük kaliteli leonardit kullanmamanız çünkü alacağınız üründeki bor miktarı muamma üstelik uygulayacağınız miktarın organik madde miktarını arttırması imkansız zaten bu tür ürünlerin organik madde arttırılması için kullanılması hem ekonomik değil hemde bor miktarı istediğiniz organik madde seviyelerinde bitki için zararlı boyutlara çıkabilir.Bu tür bir uygulama yerine sıvı formda humik asit veya kaliteli leonarditlerden az miktarda uygulama yapmanız hem bitki sağlığı açısından hemde bütçeniz açısından daha uygun olacaktır.900 ağaca 1 kg koysanız 900 kg eder en ucuzu 25-30 tl ,36 paket gerekir ve 1080 tl para harcarsınız.Bunun sonucunda elde edeceğiniz fazladan bor ve kömür tozu olacaktır.

-Fosilpower sitesine tekrar baktım bu sattıkları şey leonardit değil,k-humat dedikleri bir ürün( leonarditin potasyum hidroksit ile muamele edilmesinen sonra tekrar toz haline getirilmişi ) bundan uygulamanızda bir sakınca yok ağaç başına 150 gr kadar ama leonardit olmadığını bilmelisiniz ayrıca phı muhtemelen yüksektir.
-brown power ve magic leonu da geçiniz %35 nem içeriyor geriye ne kaldı zaten,diğer oranlarsa düşük.

İzotar - Perlhumus
Orfe Teknik - Agrohum
Altıntar - Agrolig
siamad madencilik leonardit (%82-%85,5) %82'den daha düşük oranda leonardit satmadıklarını söylüyorlar ayrıca yapılan tahlillerde %85'ün üstünde görünüyor ama ben sitede bakanlık tescilini göremedim.
Bunlardan birisini kararında kullanmanız daha iyi olur örneğin agrolig'ten fide başına 125 gr uygulanmalıdır. Bu ürünlerden 5 çuval işinizi görecektir.500-600 lira bir maliyeti olur aşağı yukarı.
Daha sonra hem bitkisel olanlardan hemde leonardit kökenli olan sıvılardan bitkiye damlama ile uygularsanız.

devrann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön