Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aydemiraydın
sirke yapmak için sadece sirke anası ilavesi yeterli.
meyveler dibe çökünce süzmenize gerek yok . karıştırmayı bırakın ve sirke anasının oluşup çökmesini bekleyin.
sirke anası çöktükten sonra hiç süzmeye uğraşmayın şarap-bira aktarma aparatı ile şişelere aktarın. kalan tortu ve artıklarıda bahçe toprağına gömün.
yaptığınız sirkeden beğendiğiniz tentürleri de yapabilirsiniz. örneğin zencefilli sirke, gazoz tadında oluyor.
|
Sn.
aydemiraydın verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Ben ilk defa yaptığım ve elimde doğal yapılmış sirke bulunmadığından süreci bal ile hızlandırmak istedim. Dediğiniz gibi karıştırmayı bıraktık sirke anasının oluşmasını bekliyoruz. Sizin de yapmış olduğunuz sirke varsa nasıl yaptığınız tarif edebilir misiniz ? Resim varsa daha da güzel olur. Saygılar