View Single Post
Eski 10-11-2017, 22:49   #1657
latif.07
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-04-2012
Şehir: Antalya
Mesajlar: 192
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi feast3874 Mesajı Göster
Arkadaşlar benim tohumdan ektiğim bademler 1 yaşını tamamladı. Bir miktarını koyunlar yadikten sonra aklımız başımıza geldi ve tarlanın çevresini tel örgü ile çevirdik. Önümüzdeki sene bahardan itibaren gübrelemek istiyorum ama badem gübrelemesi ile ilgili net bir bilgi yok. Herkes toprak analizine göre gübreleme en sağlıklısı diyor. Ben henüz analiz yaptırmadım. Yaptırmayı düşünüyorum. Ancak yaptırmasam bile gübrelemeyi düşünüyorum. Fidanlarını gübreleyen arkadaşlardan ricam: hangi tür gübreyi ne zaman kullanıyorsunuz öğrenmek istiyorum. Benim araştırmam sonucunda ulaştığım sonuç: Mart-nisan aylarında FOSFOR ağırlıklı, Mayıs-haziran aylarında AZOT ağırlıklı, Temmuz-ağustos aylarında POTASYUM ağırlıklı gübreler meyve ağaçlarında genel kullanım zamanları. Bu zamanlar badem için de geçerli midir?( Kurak şartlarda sulama yapılmadan yetiştiriliyor)
Ayrıca; Fosfor ve azot fidan çevresine, toprağın kök kısmına mı verilmeli? Potasyum topraktan mı-yapraktan mı verilmeli? Bilgisi olan arkadaşlardan doğru ve sağlıklı bilgi edinmek istiyorum. Herkese Teşekkür ederim.
Gübreyi aldıgınız yerdeki ''ziraat mühendisi''nden hangi gübreyi ne zaman kulanmanız nasıl kullanmanız ve hangi gübreyi kullanmanız gerektigi hakkında bilgi alsanız sizin için hem maddi hemde manevi anlamda daha karlı olacaktır düşüncesindeyim.

latif.07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön