Vegan beslenmede sütün yeri olmadığı için yerini dolduracak bir içeceğe ihtiyaç duyulmakta.
İlk vegan süt tarifim Kendir sütü (Hemp Milk)
Başka ülkelerde hazırını bulmak mümkün.
Bizim öyle bir lüksümüz olmadığı için kendimiz hazırlayacağız.
Malzemeler :
Yarım ölçü kendir tohumu
4 ölçü temiz su
Bunun için aktara gidip Kendir tohumu alıyorum.
Yarım çay bardağı tohumu 3 su yıkıyorum.
Sabah içmek istediğim için geceden su içinde bırakıyorum.
Sabah suyunu süzüp tekrar sudan geçiriyorum.
Kendir tohumlarını blender kabına boşaltıp 4 çay bardağı temiz suyu ekliyorum ve 3 dakika boyunca blender'i çalıştırıyorum.
Daha sonra bu sıvıyı deterjanla yıkanmamış tülbentten süzüyorum.
Meydana gelen süt içime hazır.
Arzuya göre muz veya başka meyveler kullanarak bu sütü zenginleştirebiliriz.
Buzdolabında 3 gün tazeliğini koruyor.