Konu: Amaryllis
View Single Post
Eski 08-11-2017, 08:04   #1661
Muda
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Aceleniz neden. Korkulu rüya görmektense uyanık durmak her zaman için daha iyi. Soğanınızı serin ve kuru bir yerde saklayıp tehlikenin geçtiği büyümenin olduğu zaman dikmek daha garantili değil mi?

Soğan halinde saklamanız çok kolay. Muhtemelen soğanınız büyük. Yurtdışında enerjisini soğana verip büyümesini sağlamak için çiçek saplarını kesip özellikle soğanı büyük hale getirip satıyorlar. Ancak çiçek açtıktan sonra yeterli besin maddesi depolayamaz ise soğan küçülüyor hatta ölebiliyor. Aldığınız soğanın çiçek açmasının yanında yanından soğan vermesi, gelecek yıllarda da çiçek açması daha iyi değil mi?

Ben aynısının katlı beyaz olanlarından almıştım. (alfresco amaryllis ) Küçük saksı içinde oldukları ve kök saldıkları için biraz da meraktan açmalarına izin vermek durumunda kaldım. Yaşamalarını ölmemelerini sağlamak beni biraz uğraştırdı. Soğan olarak almış olsa idim ilkbaharı bekleyecektim. Şu anda birinde bir tane yavru büyümüş durumda. İkinci ise soğana yapışık tek yaprak halinde. Dinlenmeleri için onları diğerleri ile birlikte bodruma alacağım. Baharla birlikte hepsini dikmem durumunda daha sağlıklı bitki ve çiçeklerim olacak. Büyük saksı organik maddesi fazla olan toprakta güneşi de iyi olduğu zaman daha büyük çiçekler veriyorlar. Almış olduğum alfresco amaryllis çiçeklerinin boyu bir karış oldu. Ancak zamanında ekip yetiştirmiş olduğum amaryalislerin çiçek boyu uzunluğu 40-50 cm kadar olabiliyorlar. Tabi ki bu durum çiçeklerine de yansıyor. Daha büyük ve gösterişli çiçekleri oluyor.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön