View Single Post
Eski 08-11-2017, 05:42   #76
hosseda
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Kavun veya karpuz çekirdeklerini süzgece koyar suyun altına tutarım (domates vb gibi sebzelerde de). Elimle ovalayarak fazlalıkların suyla akıp gitmesini sağlarım, inatçı fazlalıkları elle toplar tertemiz olunca herhangi bir kaba koyup balkonun güneş almayan havadar bir yerinde kurumaya bırakırım. İyice kuruduktan sonrada ufak naylon torbaya doldurur köyde saklama kabı diye kullandığım ahşap kutu var ona koyarım.

Bu güne kadar hiç zayiat vermedim.
(Bana yıldız dediğim geleneksel kıvırcık domates tohumları bir gazete kağıdına yapışık halde geldilerdi. Domatın içi çıkarılıp olduğu gibi kalın gazete kağıdı içine konmuş öylece kurutmaya bırakılmışlar ama hepsi de iş görmüştü. Tohum almayı ve saklamayı çok büyütmemek lazım. Serin yerde iyicene kurutmak işin özü)


Düzenleyen hosseda : 08-11-2017 saat 06:29
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön