View Single Post
Eski 06-11-2017, 21:03   #54
aziztoprak
Ağaç Dostu
 
aziztoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-10-2014
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 269
Arsa yerleşim planı

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hamseey Mesajı Göster
Aziz bey resimde gösterdiğiniz binaya benzer bir şey düşünüyorsanız bu genişlikte bir binada o arazi eğiminde yüksek bir bodrum ortaya çıkar. Bence binaya yandan girmektense eğimin tam tersi yönde yüksek yerden düz ayak bir şekilde girin derim. Resimdeki binadaki veranda olan kısım havada kalsın ve verandanın altından bodruma giriş yaparsınız. Bu tarz bir evde garaj yapmaktansa depo şeklinde bir bodrum yapmanızı tavsiye ederim. Nasılsa ilerde aracınız için sundurma şeklinde bir kapalı otopark yapabilirsiniz. Bodrum katı garaj yaparsanız aracın garaja girişi ve çıkışı sırasında servis olarak bahöeden büyük bir kısmı kullanmak zorunda kalacaksınız. Umarım kendimi ifade edebilmişimdir. Tasarım konusunda yardım etmek isterdim ama şimdilik edebi yönde ancak bu kadar yardım edebiliyorum.

Merhaba tavsiyeleriniz ve kendi düşüncelerim çerçevesinde planladığım yerleşim aşağıdaki resimdeki gibidir. Bazı sorularım olacak. Tecrübeli arkadaşların tavsiyelerine ihtiyacım var.
1-Sn. Hamseey eğimin üst tarafından normal kata düz ayak girişi tavsiye ediyorsunuz. Yan taraftan birkaç merdivenle normal kata giriş ile daha üst kotta yer alan evin arka tarafına kadar merdivenle çıkıp normal kata giriş arasında ne fark vardır?
2-Arsanın üst kotundaki toprak daha verimli ve güneye tarafı. Burayı sebze bahçesi yapmak evin ön tarafını ise çimlendirmek gibi düşüncem var. Ama kafamdaki soru şu bodruma göre üst kotta kalacak bahçe zemininden sızan sular bodrumdan çıkabilir mi?
3-Şemada küçük yeşil kareler 4 er mt aralıklı meyve ağaçlarının yerlerini gösteriyor. Arsanın konumu (iklim ve yağış vs) ve eğimi dikkate alındığında hangi tür meyve ağaçlarını dikmemi tavsiye edersiniz. Dikme zamanı olarak kasım ayı uygun mudur?

Vereceğiniz bilgi ve tavsiyeler için şimdiden teşekkürler.

Eklenen Resimler
  

Düzenleyen aziztoprak : 15-11-2017 saat 19:06
aziztoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön