View Single Post
Eski 04-11-2017, 21:02   #1455
devrann
Ağaç Dostu
 
devrann's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-07-2017
Şehir: Alanya
Mesajlar: 743
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Gökhan Aydınlı Mesajı Göster
El-Leo adında 25 litrelik humik fuvik asit katkılı olduğunu iddaa eden 25 kg Leonardit kargo dahil 10 lira kampanya var şuan, çok çok ucuz fakat sertifikasyon vs yok. Ürün Kahramanmaraş menşeili 3 çuval aldım umarım sadece kömür tozu değildir. Bu arada bir kısmını bahçede sebzelere bir kısmında çimlere kullanmak istiyorum çimlere sertleşen ve hafif yosunlaşan toprağa nasıl uygulamak gerekir. Toprağı çapalayıp çimleri bozamadan uygulama üstten serperek verim almak sizce mümkünmüdür uygulayan varmı ?
Çok ucuzmuş gerçekten, genelde %40 humik fulvik ve 50 organik madde olanlar 20-25 lira civarında oluyor sertifikalı.Ucuz olmasının sebebi birazda nem oranları yüksek oluyor %25 gibi ,zaten çuval 25 kg 6 kg su var içinde kaldı 19 bununda %40'ı humik fulvik asit.7,5 kg civarı yapıyor.Burdaki esas olay içerisindeki leonardit miktarı, o oranları kömürlede sağlanabiliyor ya da içinde az leonardit oluyor toprak ıslahı açısından kötü değil ancak fazla beklenti içerinde olmamak lazım az miktarda kullanımda, fazla miktarlarda kullanımda da bor miktarı artışıyla bu seferde bitkide yanmalar olabilir bu yüzden içeriği yüksek sertifikalı olanlardan az kullanmak daha iyi olur.
Toprak ıslah materyali olduğu için toprağa karışmalı gübre gibi çimin üstüne atmak pek işe yaramayacaktır çünkü su ile erimeyecektir daha doğrusu kısmen erir ancak çoğunluğu çim üzerinde kalır.

devrann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön