View Single Post
Eski 03-11-2017, 17:26   #21
latif.07
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-04-2012
Şehir: Antalya
Mesajlar: 192
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tarku Mesajı Göster
Daha önceki mesajlarınızda çekinmeden fiyat bilgileri vermişsiniz, şimdi telefon numarası vermeniz, bu tip işlerle uğraşmadığınız anlamına mı geliyor?

Benim de bir sorum var, eğer cevap vermek yerine telefon numarası verecekseniz zahmet etmeyin. Telefon numaralarını bulmak zor değil. Önemli olan foruma üye olan birinin ilgilenmesi.

Soruma gelince; Derin kuyudan dalgıç ile sulama yapıyorum. 17 adet polikristal 250 watt panelim mevcut. İnverter, akü vs hiç bir parça yok. Panellerden gelen kablolar direkt sigortaya oradan da pompaya bağlı. Sistemi kuran arkadaşa bunlara akü bağlayıp, sulama yapmadığım zaman elektrik üretecek bir sisteme çevirebilir miyim dediğim de, "pompa arıza yapar, sana elektrik için ayrı bir sistem kuralım" dedi. Bu işleri bilmeyenler çok çabuk aldatılabildiği için araştırma yapıyorum. Mono kristal panel istediğim halde "konya da poli kristal panel daha iyidir" diyerek maliyeti düşürüp beni kazıkladığını da belirteyim.
Panellerin sabit kalıp şarj kontrol sisteminin degişmesi gerekir bunuda yeni bir sistem kuralım cümlesiyle anlatmış olabilir ama dediğim gibi yeni güneş paneli almana gerek yok. 4250 watt aslında güzel bir değer, bu sistemi ne zaman kurdurdunuz ve kaç para verdiniz ?

latif.07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön