Konu
:
Alıç Sirkesi
View Single Post
03-11-2017, 11:08
#
1
Resulgur
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
Alıç Sirkesi
Bir çok yerde sirke yapımı hakkında tarifler öneriler mevcut , çok fazla araştırınca insanın kafası karışıyor.
Benimde bir kaç defa yanlış yaptığım oldu, ilk denemem. Sirke oluşumunu hızlandırmak için ekmek , sirke ( doğal olacak ) pekmez , bal , şeker v.s derken bir çok yöntemle hazırlanmış sirkeler görüyoruz. Sizce en doğru su hangisi ?
Yaylalardan topladığımız alıçları bir güzel yıkanıp bıçak ile kesi atılarak 10 lt lik kavanozun yarısına kadar doldurduk, üzerine klorsuz su ve 2 3 çorba kaşığı bal ekleyip tülbent tarzı bir bezle üzeri kapatılarak yaptığım alıç sirkesinin aşamalarını burada paylaşmayı düşünüyorum. Sizlerinde bilgileri ve tavsiyeleri doğrultusunda doğru sonuca ulaşabilecek miyiz. Hep birlikte görelim
Resulgur
Kullanıcının Profilini Göster
Özel Mesaj Gönder
Resulgur Kullanıcısının Web Sitesi
Resulgur Kullanıcısının Gönderdiği Mesajları Bul