Konu: hcorak
View Single Post
Eski 29-10-2017, 14:48   #17
hcorak
Ağaç Dostu
 
hcorak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-12-2012
Şehir: MANİSA
Mesajlar: 260
Goji Berry

Bitki türü: Çalı tipi meyve
Bitki ömrü: Çok yıllık
Tohum çeşit adı: Lycium barbarum
Tohum kaç yıldır sizdedir: 2
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Manisa
Size nereden geldi: MeyveliTepe
Tohumun kökeni : Çin
Kullanılan gübreler : Vinas ekstresi
Kullanılan ilaçlar: -
Hasat yıl ve ayı: 2017 Ağustos
Bitki tipi ve gelişim durumu: Çok derin kök yapısına sahip çalı tipinde gelişen bir bitkidir. Kökten bir çok sürgün verme eğilimindedir. Toprak içinde yürüyen kökler metrelerce ilerde yeni bitkiler verebilir.
Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Kırmızı, üzümsü, tatlı ve kendine has lezzeti olan meyveler verir. Mayıs sonu çiçeklenip Hazirandan itibaren meyve bağlar. İyi koşullarda Kasım soğukları başlayıncaya kadar meyve vermeye devam eder. Daha fazla bilgi için buraya bakılabilir.
Yetiştirme özellikleri:
Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Mayıs ortalarında tohumlar viyollere ekilir. Çok aydınlık ama direk güneş almayan bir yerde fideler 25-30 santim olana kadar büyümeleri beklenir. Bu dönemde her gün azar azar sulanmalıdır.
Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.) Herhangi bir özel uygulamaya gerek yoktur, kolay çimlenir.
Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Fideler bol güneşli, rüzgara tamamen açık, olabildiğince derin toprağa sahip bir yere dikilmelidir. Fidan çukuru olabildiğince büyük açılmalıdır ki hızla kök yapabilsin. Büyük kök yapamayan bitki meyve de vermez. İlk yılında iki günde bir, sonraki yıllarda haftada bir veya on günde bir sulanması meyve sürekliği açısından gereklidir. Sürekli meyve vermesi sebebiyle çok hızlı potasyum tüketir. Toprakta potasyum kalmaz ise meyveler küçülür, giderek hiç meyve vermemeye başlayabilir. Bu yüzden kışın verilen potasyum içerikli gübrelerin yanısıra yazın da potasyum verilmeye devam edilmelidir. Organik potasyum olarak vinas ekstresine iyi tepki verdiği gözlenmiştir.
İklim gereksinimleri: Soğuktan etkilenmez. Sonbaharda yapraklarını döker. Kışın usulüne uygun budanmalıdır.
Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Yeme olgunluğuna gelmiş meyvelerden tohum alınabilir.





hcorak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön