Konu: hcorak
View Single Post
Eski 29-10-2017, 14:35   #8
hcorak
Ağaç Dostu
 
hcorak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-12-2012
Şehir: MANİSA
Mesajlar: 260
İtalyan pepper

Bitki türü: Sebze
Bitki ömrü: Tek yıllık
Tohum Türü: Biber, Capsicum annuum
Tohum çeşit adı: Jimmy Nardello Italian Pepper (Jimmy Nardello's Sweet italian Frying Pepper)
Tohum kaç yıldır sizdedir: İlk yıl
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Manisa / Spil Dağı 910 metre
Tohumun kökeni: Italya
Tohumun geldiği yer: 2014-2015 Tohum Paylaşım etkinliği (Bahcedenn)
Kullanılan gübreler: Keçi Gübresi
Kullanılan ilaçlar: -
Hasat yıl ve ayı: 2017 Ağustos - Eylül
Yetistirme zorlugu derecesi: Zahmetsiz, güvenilir bir bitkidir. Düşük ilgi ister.
Bitki tipi ve gelişim durumu: 8-25 günde çimlenen tohumları iç ortamda son ilkbahar donlarından yaklaşık olarak 8 hafta önce ekmek gerekmektedir. 70-90 günde fideden hasada gelir. Ortalama 45-60 cm yüksekliğe ulaşan bitkinin, gittikçe incelen, 15-25 cm arasında değişen, koyu parlak yeşil renkten hızlı bir şekilde parlak ateş kırmızısı renge ulaşan, kırışık, buruşuk meyveleri vardır. Ful güneşte ve nötrden asidik duruma dönen toprakta daha iyi yetişirken aşırı sulanmadığı sürece verimli bir bitki yapısı olduğu söylenmektedir. Tartışmasız en iyi kızartmalık çeşitlerden biridir. Kızartıldığında kaymaksı yumuşacık bir hal alır. Dondurucuya ve kurutmaya uygun olan taze de yenebilen bir çeşittir. Biberleri sapından (biberin gövdesinden değil) iğne ile dikkatlice delip ipe dizebilirsiniz. Güneşli bir pencerenin yanına ya da sundurmaya asacağınız biberler kısa zamanda kururlarken ayrı bir dekorasyon havası da katacaklardır. Hastalıklara dayanıklıdır.Eklenecek

Eklenen Resimler
 

Düzenleyen hcorak : 29-10-2017 saat 20:17
hcorak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön