Konu: huseyink005
View Single Post
Eski 29-10-2017, 09:25   #2
huseyink005
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 05-04-2016
Şehir: ÇORUM
Mesajlar: 41
Bhut Jolokia

Geçen seneki etkinlikte resul gur arkadaşımızdan almıştım.bilgiler de onun sayfasından alıntıdır.biberi gerçekten ama gerçekten çok acı,aşk acısı gibidir,yakar,deler geçer acısını su kesmiyor,yoğurtla ancak hafifliyor,sakın tohumla biberle uğraştıktan sonra elinizi gözünüze falan dokunmayın,bir kere o hatayı yaptım,mahvoldum (elimi 4-5 kez yıkamama rağmen geçmemiş) ,ama yetiştirmesi zevkli bir tür,yalnız suyuna dikkat edin,suyu seviyor,haftada en az 2 kez sulamanız lazım


Bhut Jolokia Biber
Bitki türü: Sebze
Bitki ömrü: Tek yıllık
Tohum Türü: Biber, Capsicum chinense
Tohum çeşit adı: Bhut Jolokia Biber (Ghost Pepper, Naga Jolokia, Naga Morcih)
Tohum kaç yıldır sizdedir: 1
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Çorum
Tohumun kökeni: Hindistan
Tohumun geldiği yer: resulgur,ona da oz26 dan etkinlikten gelmiş
Kullanılan gübreler: inek gübresi az miktarda kullanıldı
Kullanılan ilaçlar: - ilaç kullanılmadı
İzolasyon:diğer biberlerle arasında bariyerler(bahçe kapıları) mevcuttu ve arada 20-25 metre uzaklık vardı.
Hasat yıl ve ayı: 2017 Eylül - Ekim
Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay
Bitki tipi ve gelişim durumu: Diğer biber çeşitleriyle benzer şekilde yetiştirilir. Başka biberlerden olabildiğince uzakta yetiştirilmelidir. Saksıda da yetiştirilebilir. Fakat büyükçe bir saksı tercih edilmelidir. Tarla ve bahçe yetiştiriciliğine uygundur. Çok fazla ilgi istemez. Az fakat sık sulama ister. Gelişimi ilk başlarda oldukça yavaş olan bitkinin yerini sevdiğinde ve güzel bakım yapıldığında 45-120 cm yükseklikte dayanağa ihtiyacı olan gür bir yapısı vardır. Fide dikiminden itibaren ortalama 100 - 120 günde hasada gelir. 10 - 15 cm uzunluğunda irice yaprakları olan bitkinin 6 - 8,5 cm uzunluğunda pürtüklü, eğri büğrü yüzeyli meyveleri olabildiği gibi düz pürüzsüz yüzeyli meyveleri de olabilir.

2006 yılında Guinness tarafından dünyanın en acı biberi olduğu tescillenen bu varyete 2012 yılında yerini Trinidad Moruga Scorpion'a bıraktı. 26 Aralık 2013 yılında Guinness World Records tarafından Carolina Reaper'in dünyanın en acı biberi olarak tescil edilmesinden sonra ise dünyanın en acı biberleri sıralamasında 3. lüğe gerilemiştir.

Çok acı bir çeşittir. Biber kesildiğinde elle veya vücudun başka bir yeriyle temas etmemelidir. Doğrudan doğruya tüketilmemeli, acı yemeklere küçük parçalar halinde ilave edilebileceği gibi başka acı olmayan biberlerle seyreltilerek hazırlanacak acı sos şeklinde kullanılabilir.

Detaylı Bilgiler Sn. bahcedenn den alıntıdır.

Eklenen Resimler
  

Düzenleyen huseyink005 : 29-10-2017 saat 10:14
huseyink005 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön