View Single Post
Eski 28-10-2017, 16:37   #2
latif.07
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-04-2012
Şehir: Antalya
Mesajlar: 192
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Şero Mesajı Göster
Merhaba
Bahçeli eve taşınmanın verdiği huzurla küçük çapta hobi kümesçiliği yapmak istiyorum. İnternette bir hayli gezinip araştırdıktan sonra 3 belki 4 cins kanatlı üzerine yoğunlaştım ve bu cinslerden 4-5 tavuk 1 horoz kadrosu oluşturmak istiyorum.
1.Araucanas
2.Maran
3.Ayam Cemani
4.Bıldırcın veya Sultan cinsi tavuk düşünüyorum.

Bu cinsler ile ilgili internet üzerinde bilgi çok hemen hemen hepsi aynı, ancak iş kanatlıları edinmeye gelince biraz kafa karıştırıcı.
Örnek vermek gerekirse aynı cinsin yumurtasını 5 tl'ye verende var 25 tl isteyende var. Ayrıca hepsinin %100 safkan iddaları birbirinden şatafatlı.
Civciv, piliç ve erişkinlerin fiyatlarından bahsetmiyorum bile.

Değerli üyelerden isteğim şudur, benim gibi hobi amaçlı yapan arkadaşlardan
döllü yumurta, civciv, piliç konusunda %100 gerçek yardım edebilecek varmı?

Bıldırcın kümeste koku yapıyor ben pek tavsiye etmem bıldırcını birde bıldırcınlar kendileri hastalıga dayanıklıdırlar ama başka kanatlılarınıza hastalık bulaştırabilirler.
5 tl yede yumurta var 25 tl yede yumurta var dogrudur ama belkide 5 tl lik yumurtanın oldugu kümeste başka cins hayvanlarda olabilir yani aldıgınız yumurtalar kesin safkan çıkmayabilir. civcivleriniz büyüdügünde hayal kırıklıgına ugrayabilirsiniz genede 5 tl lik yumurtaları satanların kümeslerine gidip sadece istediginiz cins hayvanın yetiştirildigine emin olursanız 5 tl likleri alabilirsiniz. 25 tl isteyenler neden 25 tl ister bunuda size anlatayım üretici koskoca bahcesinde tek cins hayvan besler sürekli yumurta yemi verir kanları saf ırktır horozları gençtir ve ''kan değişimi yeni yapılmıştır'' yumurtalar kensin doludur üretici 25 tl ister. 25 isteyene gidip 10 15 tl teklif edin helaliyle verecek olursa alırsınız ama bunuda unutmayın havalar soguyor aldıgınız yumurtalardaki döl ölmüş olabilir, yani siz yumurtaları alıp arabanın bagajına koydugunuzda yolda geçecek 10 dakikalık soguk bir yolculuk yumurtalardaki verimi yüzde 30 lara kadar düşürür o yüzden bu havalarda biz pahalı ırkların çıkımını pek tavsiye etmeyiz. Siz köy tavugu çıkaracak olsaydınız deneyin nasibinizi derdim ama havalar da sogudu bunuda göz önünde bulundurun.

latif.07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön