Yerli yeşil mercimek
Yerli yeşil mercimek
Bitki türü:*Bakliyat
Bitki ömrü:*tek yıllık
Tohum Türü:*Mercimek
Tohum çeşit adı:*Kır mercimeği
Tohum kaç yıldır sizdedir* 5 yıl
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer:KIRKLARELİ
Tohumun kökeni* Topçuköy
Tohumu ilk paylaşan:___
Kullanılan gübreler*ilave gübre atılmadı önceki sene atılan yanmis hayvan gübresi
Kullanılan ilaçlar*:Ilac kullanilmadi
Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması:Ayni tür bitki olmadigindan izolasyona gerek yoktu
Hasat yıl ve ayı:haziran-temmuz arası
Bitki tipi ve gelişim durumu:15-50cm arasinda boylanan bodur bir bitki
Meyvelerinin ayırd edici özellikleri:Bildigimiz yesil mercimek
Yetiştirme özellikleri:Yetistirilmesi kolay hatta fazla çaba istemeyen bir bitki. Sadece verimini erkileyecegi için otunu temizlemek gerekiyor. Baklagiller icinde kurağa, sıcağa ve soğuğa en dayanıklı bitki.
Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli:
Son donlardan sonra hemen ekilmesi erken hasat edilmesini saglar.
Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler Direk serpme yöntemiyle ve buğday mibzeri sıralı ekim yapılabilir.
Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleriİklim gereksinimleri:Her türlü toprakta yetişmesine rağmen iyi havalanan kumlu tınlı kirecli topraklarda daha cok verim oluyor. Mercimek kuru sartlarda yetistiriciligi yapılan bir bitki ve fazla su ürüne zarar veriyor. Yagmur suları yeterli.
Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır:Bitki sarardığı zaman hasat ediliyor.Fazla kuruması tohumun yere dökülüp kaybolmasina sebep oluyor.
|