View Single Post
Eski 20-10-2017, 17:52   #1
Dabrak
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 07-10-2017
Şehir: Ankara
Mesajlar: 11
Pafkal / Pafcal Nedir?

Merhabalar,

Gruplarda çok fazla sorulan bir soruydu orada açıklama olarak yazdım burada da bulunsun istedim.

​Japonya’da normalde alkollü ve alkolsüz içecekler üreten bir firma daha verimli üretime geçebilmek için bir Ar-Ge çalışması başlattı. Yaklaşık 8 sene süren bu Ar-Ge çalışmalarının sonucunda toprağa alternatif olacak topraksız bir malzeme olan Pafkal (Pafcal) üretidi.
Pafkal, süngerimsi bir yapıda olmakla beraber organik bitki malzemelerinden ve onları bir arada tutan ince bir poliüretan katmandan oluşmaktadır.
Özellikle içmekanlarda uzun süreli bitki bakımı yapılırken köklerin su ve oksijeni yeterince dengeli alamadığı tespit edilmiştir. Bu malzeme de bunun tam aksine su ve oksijenin bitki köklerine kusursuz bir dengede emilimini sağlamaktadır.
Pafkal’ın avantajları;
1-) Haftada 1 sulama bile yeterli olabiliyor: Pafkal kendine has sıvı emilimi sayesinde bütün emdiği sıvıyı eşit olarak dağıtabiliyor. Öyle ki, tasarımı gereği tam bitkinin köklerinin ihtiyaç duyacağı oranda hava ve su ihtiyacını sağlıyor. Bitkilerin, özellikle de düşük ışık alan içmekan bitkilerinin, sağlıklı büyüyebilmesi için köklerinin duyduğu oksijen ihtiyacını da bu şekilde sağlamaktadır.
2-) Özellikle saksı bitkilerinde su toprağın dibinde daha fazla bulunur (Yer çekiminden dolayı). Bu yüzden bitkinin köklerinin üst kısımlarının su emilimi daha az olur. Pafkal ile neredeyse eşit bir şekilde dağılır.
3-) Doğal yapısı gereği Pafkal, bakteri ya da diğer zararlı patojenleri içermez. Böcekler için de, beslenebilecekleri maddeler olmadığından böceklerin de ilgisini çekmez.
4-) Bir de özellikle ev ve ofis gibi ortamlarda toprağın oluşturduğu kirliliğe sebebiyet vermezler.

Eklenen Resimler
    
Dabrak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön