View Single Post
Eski 12-10-2017, 23:16   #1093
Muda
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ Mesajı Göster
Bana göre soğanlar üst tomurcukları besleyebilecek kadar zengin değiller. Saksıdaki sınırlı toprak, çok sayıda sümbülteberi beslemeye yeterli olmayabilir.

Bazen de aşırı sıcaklar üstteki tomurcukların ölmesine sebep olabiliyor. Aşırı sıcaklar geçtiğine göre ilk sebep sanıyorum.

Bahçede yetiştirenlerden de bilgi almak lazım tabii.

Sayın hocam100'de böyle bir sorun oluyor mu acaba, cevaplarsa çok sevineceğiz.
Ben sizden gelen ve daha önce telato arkadaşımızdan gelen pembe sümbülteberi iki saksıya ektim. Biraz da bahçemdeki yerime diktim. Biraz geç olsa da bir arkadaşıma da verdim.
Bahçeye diktiklerim suyu yeterli gelmediği için istediğim gibi gelişmediler. Çok da kötü değiller.
Soğuklara dayanıklı olmaması nedeni ile bir saksıya diktiklerimden daha fazla güneş gören kısımdakiler de bahçedekilerden daha iyi olmasına rağmen çok fazla gelişmediler. İkinci saksıdakiler ise oldukça iyi gelişmiş durumdalar. Balkonda ancak biraz daha gölge bir yerdeler. Bu durumda çiçek açabilirler mi güneş görmesi lazım. Havalar çok soğudu. Donmalarından korkuyorum. Yeşil vaziyette bahçeye diktiğim amaryalislerle birlikte toplasam kurutsam diye düşünüyorum. Tomurcukları bu yıl görebilir miyim bilmiyorum. Ancak gelişme durumlarına göre muhtemelen gelecek yıl görebilirim sanırım. Aynı şekilde kum zambağı da yaprak yapmasına rağmen çiçek için çaba içinde değiller.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön