View Single Post
Eski 12-10-2017, 16:45   #60
Musa Gündoğan
Ağaç Dostu
 
Musa Gündoğan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-11-2014
Şehir: Ankara
Mesajlar: 782
haklısınız ve sizin hassasiyetiniz bu konuda biraz daha detaycı düşünmenizden kaynaklanıyor diye düşünüyorum. gördüğüm kadarıyla siz türkiyeye özgü ve dahası ülkelerin kendilerine özgü tohumlarının sonuna kadar araştırılması ve belirlenmesi taraftarısınız ve bu şekilde de uğraşınız var.

size katılıyorum bununla beraber herkesin sizin gibi hassasiyet göstermediğini **** göstermeye imkanı olmadığını da düşünmek gerek.

örneğin ben elime geçen her bitkinin izolasyonunu korumaya çalışıyorum ancak bitkiler konusunda sizler kadar bilgim bulunmamaktadır. dolayısıyla kökeni vs. bilemediğimden elimden geleni gösteriyorum bununla beraber paylaşımlarımı da o şekilde yapabiliyorum. mesela pek çok bitkinin latince isimlerini türlerini dahi bilmem ancak elimden geldiğince iyi yetiştirmeye çalışırım. kökenini bilmiyorum ancak iyi yetiştiriyorum. böylelikle başkaları (buna sizler dahilsiniz) bilgisi ölçüsünde geliştiriyor ve biz de bulunduğumuz sınıfta yerimizi koruyoruz.

paylaşımda yerli yazmamda ki sebep aslında ben bunları en iyi şekilde yetiştirmeye çalışmadan dolayı yoksa orasını boş bırakmam yazmamaktan daha iyidir diye düşünmüyorum.

paylaşımda bulunan tüm bitkilerimin bilgilerinin düzeltilmesinde yardımcı olanlara şimdiden ayrıca teşekkür ederim. gelen her bilgi yerinde güncellenerek olası hatalarında önüne geçilmiş olacaktır.

selametle

Musa Gündoğan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön