View Single Post
Eski 12-10-2017, 15:41   #58
Musa Gündoğan
Ağaç Dostu
 
Musa Gündoğan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-11-2014
Şehir: Ankara
Mesajlar: 782
bu arada yerlimtohum.com dan aldığım tohumlarda sorunlar olduğunu söylerseniz bunu memnuniyetle karşılarım ve bundan sonra ona göre bir yol izlerim. kimsenin kimseyi kandırarak bir şeyler yapmasını tasvip etmem.

bu sene çok yaşlı birisinden elde ettiğim domates fidesini kendisi 70 yaşında olmasına rağmen annesinden kalma tohum olduğunu ve bundan başka domates fidesi yetiştirmediğini söyledi. bana hediye ettiği nevşehir çanak domatesinin orijinal halini halen tül içerisinde özenle büyütmeye çalışıyorum. internette araştırdığım çanak domateslerinde f1 üretim olduğunu benim elimde bulunandan daha farklı büyüdüğünü gördüm. sözlere güvenerek hareket ediyorum lakin kaynağından %100 emin olmam yaşım itibariyle bile mümkün değil. eğer domatesleri bu sene sağlıklı büyütebilirsem size bu domatesle ilgili paylaşımları özellikle ileteceğim.

yaşlı amcanın dediğine göre bu domates artık kimsede yok bulamazsın kıymetini bil demişti. biraz geç dikim olduğundan ve gölgede kaldığından büyümesi de geç oldu. inşallah tam olgunluğa getirebilirim.

Musa Gündoğan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön