View Single Post
Eski 09-10-2017, 13:43   #128
Mesut Temiz
Moderatör
 
Mesut Temiz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-05-2008
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 1,119
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Hasancan Mesajı Göster
Akvaryumdaki şemsiyler gayet iyi büyüyor ve henüz onlarda bir kahverengileşme yok. Ama şu saksıdaki şemsiyeyi nasıl iyileştircem çözemedim. Ucu sivrileşmiş ve kurumuş.

Akvaryuma koyduklarıma özel bir bakım vs. yapmıyorum saten Balıkların gübreleri Azot ve Fosfatı karşılıyor. Diğerleri yani Kalsiyum gibi elementlerde suda var saten. Çok çok olsa olsa Potsyum ve demir eklerim. Oda çürümeye yüz tutarlarsa. Yani Akvaryumdakilerde sorun yok.

Ama ben Şemsiyeleri hem Akvaryumda hemde saksıda yetiştiriyim istiyorum. Şimdi yeni saksıyada 1 tane ekeceğim. İnşallah çürümez. Eğer çürürse Akvaryumdaki filizlerden alıp tekrardan deneyeceğim. Toprak konusunda halen bir tavsiyeniz var mı? Kum, Sarı toprak Kil ve Torfu karıştırıp saksıya ekleyeceğim gece aklıma bu geldi sanırım en iyisi böyle.
Yıllardır japon şemsiyelerini gerek saksılarda gerekse Sakarya'da babamın evinin bahçesinde hiç toprak ayrımı yapmaksızın yetiştiriyorum. Her türlü toprakta serpildiler. O yüzden sizin Kum / Sarı Toprak Kil / Torf karışımınızda da oldukça iyi gelişeceğini tahmin ediyorum.. Yalnız Japon şemsiyeleriyle ilgili dikkat edilmesi gereken ilk husus susuz kalmamaları bence.. Altı delik bir saksıda geçirgen toprak olduktan ve bol bol sulandıktan sonra bir problem olmaması gerekir... Bir de cılız fidanların yakıcı güneş altında kalmamasına dikkat etmelisiniz.. Güneşe yavaş yavaş alışmış gelişkin bitkiler bütün gün güneş alsalar da zarar görmüyorlar... Umarım istediğiniz gibi güzelce gelişir bitkileriniz...

Mesut Temiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön