Konu: atilgan
View Single Post
Eski 07-10-2017, 22:30   #11
Atilgan
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-11-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 522
Topak Adana

Patlıcanlar tohum için ayrıldılar ve renkleri dogal olarak biraz soldu.
Taze iken parlak bir eflatun rengi var.
Name:  IMG_0546.jpg
Views: 1339
Size:  63.9 KB

Bitki türü: Sebze
Bitki ömrü: Tek yıllık
Tohum Türü: Patlıcan
Tohum çeşit adı: Topak Adana
Tohum kaç yıldır sizdedir: 1
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Ankara
Tohumun geldiği yer: Sayın Birnefestoprak (2016-2017 etkinliği)
Kullanılan gübreler: Hayvan gübresi, organik bazlı diğer ürünler
Kullanılan ilaçlar: Yok
Hasat yıl ve ayı: Eylül 2017
Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay
Bitkiye özel izolasyon uygulaması: Diğer patlıcanlarla arasına yaklaşık 15 metrelik bir mesafe ve barier bitkiler koyuldu.

Bitki gelişim durumu ve çeşidin hikayesi sayın Birnefestoprak dan alınmıştır ve benim gözlemlerimde bu doğrultudadır.

Tohumun kökeni: Adana'nın yerel, atalık çeşidi. Türkiye genelinde bilindiğini söyleyemeyiz.
Bitki tipi ve gelişim durumu: Boylanan, iri cüsseli ve yüksek verimli, ağırlığı kimi zaman 1 kg'a kadar çıkan meyveler veren çok güzel bir çeşit. Özellikle meyvelerin kabuk rengi çok nadir görülen parlak ve açık bir mordur. Topak Adana, diğer yerli patlıcanlara göre daha fazla çekirdeğe sahip ama çok lezzetli bir patlıcan. Patlıcanda çekirdek miktarı çeşidin genetik yapısına göre değişse de, çekirdeklenmeyi etkileyen nedenlerden birisi de sulamanın nasıl yapıldığı. Fazla değil ama düzenli sulayınız. Közlemelik kullanımını tavsiye ederim.


Düzenleyen Atilgan : 07-10-2017 saat 22:38 Neden: Ekleme
Atilgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön