Konu: Zekoş
View Single Post
Eski 06-10-2017, 22:51   #9
Zekoş
Ağaç Dostu.
 
Zekoş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-05-2009
Şehir: ÇORUM
Mesajlar: 809
Beyaz dikenli salatalık

BEYAZ DİKENLİ SALATALIK

Bitki türü:Sebze
Bitki ömrü:Tek yıllık
Tohum Türü:*Salatalık
Tohum çeşit adı:Beyaz dikenli salatalık(geçci)
Tohum kaç yıldır sizdedir*:Bir senedir
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer:*Çorum
Tohumun kökeni*(size nereden geldi):Uttm adlı yerl tohum dagıtan bir gruptan..oraya da Sakarya ilinden gönderilmiş.Salataliklar arasında farklı cins salatalık çıkmadığından tozlasma olmadığını düşünüyorum
Tohumu ilk paylaşan:--
Kullanılan gübreler:Yanmış hayvan gübresi
Kullanılan ilaçlar*:Kullanılmadı
Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması:Uzun cinste baska salatalık da ektim ama hem mesafe hem arada mısırların olması izolasyonu sağlamıstır diye düsünüyorum.Seneye aldığım tohumdan tekrar ekerek test etmiş olacağım
Hasat yıl ve ayı:Geçci bir tür oldugundan son bir aydır yani eylülden beri verim olmaya başlamıştı ki don olayları başladı.
Bitki tipi ve gelişim durumu:Sarılıcı bir tür.Toprak nemini çok sevdiği için kökleri oldukça yüzeysel çoğunlukla ilk 20-25 cm derinlikte gelişir.
Meyvelerinin ayırd edici özellikleri:Beyaza yakin açık renkli , orta uzunlukta az çekirdekli , lezzetli ve kütür kütür...Salatalarda ve atıştırmalik olabilecegi gibi özellikle tursuya yakışacak bir tür..Seneye yetistireceklerim listesinde..
Yetiştirme özellikleri:Yazın sıcak ve kurak devrelerde sulama yapılarak bitki su düzeni nirmal sınırlar içinde tutulmazsa hem gelişimi yavaşlar hemde meyveler süratle acılaşır.

Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli:Verimden en iyi sekilde faydalanabilmek için ilkbaharda soğuk tehlikesi geçer geçmez ekimi yapılmalı.
Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler :Tohumların bir gün öncesinden ıslatılması çimlenmeyi hızlandırabilir.Ama ben hic gerek duymadım
Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri:Bircok toprak çesidinde yetişmesine rağmen su tutma kabiliyeti yüksek,organik maddece zengin tınlı ve kumlu toprakları sever.Dipleri nemli kalacak şekilde sulama yapılmalıdır.

İklim gereksinimleri:Sıcaktan hiç hoslanmayan bir bitki.
Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır:Salatalığın dış kabugu iyice sarardıktan ve sap kısmi kuruduktan sonra tohumu alınır.



LG-H818 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Zekoş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön