View Single Post
Eski 12-09-2007, 08:31   #6
TigerX
Ağaç Dostu
 
TigerX's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-09-2006
Şehir: Gaziantep
Mesajlar: 188
İlginize çok teşekkür ederim. Sizden başka fikir belirten veya ilgi gösteren. Konunun uzmanı olan arkadaşlar eğer okuyorlarsa onların da yardımlarını bekliyorum.

Durumu tam olarak net bir şekilde anlatamıyorum galiba. Aslında biraz da karışık. Orada 2 tane ağaç bulunuyor. Birisinin gövdesi resimlerde görünmüyor.

Hem ev çıkıntılı yapılmış ve hem de ağaçlar kimi yerlerde bükülme göstermişler. Benim 1 m. var dediğim yer ilk başta da yazdığım gibi ağacın ana gövdesi ile binanın 1. katının zemini arasındaki mesafe. Sanırım esas önemli olan da bu olasa gerek. Çünkü ağacın köklerine en yakın mesafe burası oluyor.

Resimlerde görülen ağaç, resimde de belirttiğim gibi, yan bina hem yandan 1 mt. çıkıntı yapmış ve hem de 2. kata 1 metre saçak yaptığı için gövdesi ile binaya çok yakın duruyor. Bence bu yakınlık hiç önemli değil. Önemli olan tabandaki yakınlık diye düşünüyorum.

Esas sorun da burada düğümleniyor zaten. Tabanda binaya 1 mt. kadar yaklaşan 50 yıllık ağaçlar binaya zarar verir mi? Bina ağaçlardan çok çok sonra yapılmış. Sanırım en fazla 20 sene önce yapılmış. Sonuçta bina yapılmazdan 30 sene önce o ağaçlar orda idi.

Bilgisi olanlar veya fikir belirtmek isteyenlerden yadım rica ediyorum. Zarar vermezse ağaçı korumanın resmi yollarını da öğrenmek istiyorum.

TigerX Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön