View Single Post
Eski 30-09-2017, 22:50   #15
serdar1
Ağaç Dostu
 
serdar1's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-05-2007
Şehir: zonguldak
Mesajlar: 567
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi s.toprak Mesajı Göster
Taşları severim ,bir zamanlar taş toplardım.Gördüğümüz iri ufak taşı nerelerden eve getirirdik. Mutfakta kullandığım taş da vardır.
Evimde kavanozlarda, küçük tabaklarda çakıl taşlarım pek çok. Toplandıkları yere göre bazıları beyaz, bazıları renkli, doğada kendiliğinden göz boncuğu şekli almış minik taşlarım da var. Taşları 3-4 tane üst üste dizip taş kule yapıyorum. Taşçılardan alınmış ametist, kuvars taşlarım kaplan gözü, ametist, kuvars, yeşim kolye uçları ve kırıklardan üretilmiş, ametist, kuvars, kaplan gözü, bir de ham, mavi/yeşil arası, ahşap parçaları gibi mat görünüşlü bir bileklik almışım hepsi duruyor.
Şimdilerde pek gezmiyorum bu nedenle güzel taş görüp toplamak da eski günlerde kaldı ama önceden topladıklarım hâlâ evdeler.
Evet gerçekten güzel bir zaman geçirmek için taş örnekleri toplamak güzel bir uğraş. Bendeki imkan olanak daha fazla hem nehir, dereler, dağlar, ormanlar köye ve bahçeme yakın olduğunda ister su kenarları,orman,dağ tepelere ulaşmak günlük 2-3 saati aramak imkanı var .

serdar1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön