Konu: TCM / bahçe
View Single Post
Eski 28-09-2017, 16:52   #1054
birnefestoprak
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Soldaki kökteki ve yukardaki resimdeki gibi görece düzgün şekilli ve yayvan, dediğiniz gibi orta-iri meyveli olmalı. Sizdeki meyveler iyi gözüküyor. Pembe Domates Ağı'ndaki yetiştiriciler ne yazık ki bu çeşidin saflığını bozdu. Çaprazlanmadan dolayı çeri domates haline geldikten sonra tohumunu paylaşmaya devam edenler vardı. Sn üzüm'den gelen tohumlarda sorun yoktu. Elinizdeki tohum değerlidir.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
@ birnefestoprak, 'Hafize Baliç' ile ilgili ilk paylaştığım yıl bilgisi burada. Paylaşanlar arasında @ üzüm ve @ heyyamola var. @ üzüm 2013 yılında paylaşmış, o zaman ben buralarda değildim muhtemelen @ heyyamola dan gelmiş bana tohum. O zamanki ürün bilgisinde boyut için çoğunluğu iri olan orta - iri büyüklükte yazmışım.

Ancak kendi paylaştığım tohumların açıklamalarında da belirttiğim bir durum var; siz de sık sık vurgulayıp karşı çıkıyorsunuz gerçi, amacım farklı tür domatesleri deneyerek istediğim türleri bulmak ve çeşitliliği minimuma indirerek aynı çeşitlerle yola devam etmek. Tabi bunu yaparken tohumlar arası çaprazlaşma olabilir ancak şu ana kadar ben bir sorun görmedim/göremedim. Aşağıdaki resim geçen haftalarda çekildi, soldaki gözüken tek kök hafize, diğerleri favorimiz italian.. Resim size fikir verdi mi bilmiyorum ancak isterseniz önümüzdeki günlerde gittiğimizde ayrıntılı resimlerini çekebilirim. Bu yılki hafizeler pembe, ince kabuklu genelde yumruk büyüklüğünde ve heybetli-italian-maniyeye oranlar daha sert-dayanıklı. Misal 10 tane italianı yayladan aşağıya indirince bakıyoruz kimi ezilmiş, kimi yarılmış ancak hafizeler 'blue beauty' ler kadar olmasa da sertimsi yapıları sebebiyle etkilenmemişler olaydan.

Eklenti 658031

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön