View Single Post
Eski 28-09-2017, 01:53   #121
kuzen38
Ağaç Dostu
 
kuzen38's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 585
Organik tarım hikaye degil elbette. ancak tam anlamıyla organik olma koşulları dünyada organik sertifikalı ürünlerde bile yüzde 1 dir bence.

bu konuda en önemli noktalardan birisi ziraii ilaç kalıntısını minimize edebilmek. örnegin domateste kacmak çok zor oldugu için belirli ilaçları az dozajda ilk meyveler ceviz kadarken yapıyorum. o meyveleri koparrıyorum ve yoluma devam ediyorum. bir daha ilaç vs kullanmıyorum yani.

gelelim bence organikligi asıl engelleyen gübreleme işine. neymiş efendim koyun gübresiymiş, tavukmus veya büyükbaş gubreymiş. hikaye burada baslıyor. bu hayvanların hiçbiri doğal ortam da bulunmuyor artık. suni yemlerle besleniyorlar, hormon ve antibiyotik asılarını saymıyorum bile. suni yemlerde görüntüde organik ama o da yalan. hayvan yemleri komple gdo lu ürünlerden yapılıyor. dolayısıyla gübre de ne ararsanız var.

dogada kendi beslenen solucan yarasa vs gubreleri kesinlikle organik tarım için olmaz sa olmaz durumda. gerci kendi elimizle besledigimiz solucanların veya guvercinlerin gubresinden ne olur o da ayrı bir konu.

kuzen38 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön