View Single Post
Eski 27-09-2017, 09:15   #25
oz26
Ağaç Dostu
 
oz26's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-10-2012
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 349
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Musa Gündoğan Mesajı Göster
arkadaşlar benimde bir sorum olacak.

tohum paylaşımında elimizde sınırlı tohum olmakta fakat talep eden sayısı buna nazaran fazla görünmektedir. örneğin ben tohumu 15 kişiyle paylaşacağım yazdım ancak talep eden 20 kişi. taleplerine ekleyenlerin listeside karışık göstermektedir. ilk talep edenle son talep eden diye bir sıralama yapmamamktadır. bu sorunu nasıl çözebiliriz.sırf bu yüzden önce talep edenlere gönderemezsem o insanlarda haklı olarak üzülürler diye düşünüyorum.

Not: paylaşıma ilk defa bu sene katılacağımdan dolayı tecrübesiz sayılırım

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster

...

Dağıttığınız tohumların başka bahçelerde ekildiğini görmek/duymak istiyorsanız, elinizdeki tohum miktarı da sınırlıysa, evet, "adam kayırma" hakkına sahipsiniz. Bu paylaşımcıların doğal hakkı olan insiyatiftir.

İsterseniz bu insiyatifi kullanmama insiyatifine de sahipsiniz. Talepleri saniyesine kadar zaman damgasıyla paylaşımcılara sunabiliyoruz.

İsterseniz başka kriterler de kullanabilirsiniz, söz gelimi en eski 10 üye, en çok mesaj sayısına sahip 10 üye, üye olduğu sürede ay başına ortalama en çok mesaj yazan 10 üye, en sevdiğiniz 10 üye, vs.vs. sınır yok, tamamen özgürsünüz.

Makul olan şudur; paylaşımcı elindeki tohumlar sınırlı ise belli sayıda kişiye dağıtım yapabileceğini (söz gelimi 10 kişi) belirtebilir ve sonunda kendi hakkaniyet kriteri neyse ona göre dağıtım yapar.

Ancak "ilk 10 kişi" diye kriter belirtmek bağlayıcıdır ve bu sebeple tohumları yeterince iyi değerlendiremeyeceğini düşündüğü bir talep edene göndermek zorunda kalırken etkinlik sonuna kadar beklemiş on birinci talebi reddetmek durumunda olur.

Buna rağmen hangi kriteri uygulayacağı, bu kriteri önceden ilan edip etmeyeceği paylaşımcının insiyatifindedir. Bu konudaki tek kural paylaşımcının karar sahibi oluşudur.

Şunu bilin ki, düzenli olarak yetiştiricilik yapıp uzun süredir forumda aktif olarak bulunan üyelerin çoğu taleplerini etkinlik sonuna doğru yaparlar. Bu da normal. Paylaşılan tohumların tümünü görüp bunların içinden seçim yapmak istemelerindendir.
İnsiyatif tamamen sizde.

oz26 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön