View Single Post
Eski 26-09-2017, 15:13   #18
rainac
Ağaç Dostu
 
rainac's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-11-2015
Şehir: AFYONKARAHİSAR
Mesajlar: 165
Cool

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
"Sıkıntı" ya da "sorun" dağıttığınız kabak ve biber tohumlarını yetiştirmeye çalışanlar tarafından yaşanacak. Çünkü hem kabaklar hem de biberler yakınlarındaki aynı türden bitkiler tarafından kolayca hibridlenir ve alacakları meyvelerin tanıtımını yaptığınız çeşitlerle benzerliği olmayacaktır.

Bu yüzden tohumluk yetiştirilen bitkilerin aynı türden başka bitkilerden belirli bir mesafe uzakta yetiştirilmesi ya da hibridlenmemesi için bazı önlemlerin alınmış olması lazımdır.

Kabak ve biber yakınlarındaki başka kabak ve biberlerden kolayca hibridlenmesi sebebiyle sizden tohum talep edenlerin hibridlenmiş tohum alacaklarını bilmeleri gerekir.
hibritlendiklerini veya hibritlenmediklerini bilemeyeceğim. Yan yana birbirine sıkıntı vermediler gelişimlerini durdurmadılar manasında yazmıştım.
Ama dediğiniz gibi birbirleriyle tozlaşma olduysa ve bu tohuma yansıdı ise bunu ancak seneye görebiliriz ve şuana kadar benim bahçem küçük olduğu için hep yakın hatta iç içe diktiğim biberler ve kabaklardan farklı bir tür çıktığına da şahit olamadım ama olursa da hoşuma giderdi sanırım. Cins kabaklar dikiyoruz melezleri nasıl olurdu merak ettim şimdi

uyarı için teşekkürler

rainac Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön