View Single Post
Eski 25-09-2017, 16:25   #188
MehmetSami
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 25-09-2017
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Yeğenim Karadenizli ailenin gelini. Kayınvalidesi hem çok becerikli hem de mutfağı çok lezzetli. Yaprak da ondan güzel şeyler öğrenmiş. Bize geldiğinde bahçedeki sivri yeşil biberlerden kurduğu turşu hepimizin çok hoşuna gitti. Oğuz sırf o turşudan yemek için hemen hemen haftanın iki günü ya kurufasulye ya da nohut ister oldu.
Sizlere bu turşunun tarifini vereyim.

1 kg.lık kavanoza sivri biberlerin en küçüklerinden (serçe parmağımız kadar olanlarından ve daha küçüklerinden) yıkayıp, saplarını temizleyerek doldurun ve iyice bastırın. On diş kadar da sarımsağı temizleyip aralarına sıkıştırın. Bir iki tane de acı biber koymak daha da lezzet veriyor.

Üzerine, (Çukur bir kap içinde)
2 çay bardağı toz şeker,
2 çay bardağı zeytin yağı,
2 çay bardağı limon suyu,
2 çay bardağı sirke
ve arzunuza göre tuz

koyarak karıştırın ve bu malzemeyi kavanoza boşaltın. Ağzını iye kapattıktan sonra kavonozu baş aşağı, daha sonra düz, daha sonra da yan yatırın. Bu işlemi aşağı yulkarı on gün yapın ki şeker dibe çökmeden iyice karışsın.

Biberleriniz iyice sarınca ki bu 10-15 gün içinde oluyor,turşunuz hazırdır.
(Bu sosu sakın atmayın, salatanız için de güzel bir sos oluyor)

Buyrun, Afiyet olsun.


Bir arkadaşımız bu mesajımın da buraya taşınmasını önerdi, daha yardımcı olabilir.

Zeytinyağlı, şekerli biber turşusu
Verdiğiniz tarife göre acı sivri biberlerden turşumuzu kurduk.
Bakalım nasıl olacak; tahminim iyi olacağı yönünde.
Sonucu ve resmini de paylaşırım inşallah. Teşekkürler

MehmetSami Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön