View Single Post
Eski 22-09-2017, 12:41   #9
Mahmut Ozkur
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 09-04-2017
Şehir: Adana
Mesajlar: 39
Merhabalar,

Sulama ile çok ilgilenemeyeceğinizi belirtmişsiniz ve en önemli sorun sulama çünkü yazın inanılmaz derecede kurak geçiyor. Son yıllarda su tutucu ürünler ile 4 seneye kadar sulama ihtiyacı olmayacağına dair açıklamalar ile çeşitli marka ürünler satılmakta. 5 kg'lık kutusu 220,00TL idi ve her ağaca 50 gr'dan 100 fidan dikilebiliyor. Eğer ürünler iddia edildiği gibi başarılı ise en önemli sorun giderilmiş oluyor.

Çeşit olarak ardıç ve meşe bölgeye uyumlu ve en dayanıklı ağaçlar olmak ile birlikte, çınar, karaağaç, orman müdürlüğünün diktiği çamlar ve otoban kenarına ekilen ve hala tankerler ile sulanan en sevdiğim çam türü olan sedir ağaçları, dere kenarlarında ise kavak, söğüt, iğde bulunmakta. Meyve veren ağaçlardan ise ceviz, armut, elma düşünülebilir.

Kestane çimlendirip dikmeme rağmen yaprakları yandı ve boy atmadı. Sanırım havası çok uymadı. Oysa benim de en çok istediğim türdü. Mersin ve Kadirli tarafında ki yaylalarda oldukça verimli olduğunu gördüm. Bir de siz deneyin belki Niğde merkezde tutar. Ben 15-20 kadar çınar ve 10 kadar çam ile bu sene şansımı deneyeceğim.

Mahmut Ozkur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön