View Single Post
Eski 21-09-2017, 18:45   #311
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,958
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera Mesajı Göster
Sn MeyveliTepe, daha önce yol gösterdiğiniz şekilde laktik asit bakterilerini avlayıp şişelemiştik))Şimdi deneme amaçlı 2 litre suya biber turşusu kuralım dedik. Ben başında olamadım, hanım benim tarifim üzerine şu şekilde hazırlamış.
2 litre su( kaynatılıp soğutulmuş)
1 kg biber
Cam kavanoz
Kaya tuzu( yumurta testi ile oran ayarlanmış vaziyette)
Yarım çay bardağı laktik asit bakterili serum

Söylemediğim halde ezberden bir yemek kaşığı da limon tuzu eklemiş. Buradaki limon tuzu işi bozar mı bilemiyorum. Bir yerlerde okumuştum, laktik asit bakterileri fermantasyon sonunda kendiliğinden ekşiliği sağlıyorlar diye. Eğer böyle bir durum varsa veya işlem baştan sorunlu ise hemen salamura suyunu yeniden hazırlayabilirim. Daha bir gün olmadı turşuyu kuralı.
Bir çorba kaşığı limon tuzu (sitrik asit) epey fazla. Kavanozdaki PH seviyesini nereye getirdi acaba. Başlangıç PH seviyesi 5-6 civarında olsa iyi. Daha düşük PH seviyesinde turşunun ilk aşamasında lazım olan bazı lactobacillus türleri ölüyor.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön