Konu: Biber
View Single Post
Eski 21-09-2017, 11:23   #1158
Lale Teyze
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 15-09-2017
Şehir: Ankara
Mesajlar: 30
Komşunun biberi komşuya karanfil mi görünür ?

Yaz başında davetsiz bir konuğum oldu ama gelmekle beni çok mutlu etti.
Name:  IMG_20170918_093406-min.jpg
Views: 651
Size:  52.7 KB

Fotoğraftaki biber, komşularımdan birinin. Her yıl altı-yedi ay boyunca yazlıktalar. Giderken sulanması için kapının önüne bırakmışlar. Böyleleri bana keyifleri istedi diye ev hayvanı edinip, sonra sokağa bırakanları anımsatıyor. Neyse, bir başka komşu da huysuzlandı attırmak istedi, ben de balkona aldım. Bu tür cin biberlerden saksıda yetiştirmiştim ama onların boyu küçüktü.

Belli ki bahçeden sökülmüş. Toprağı çamur, kökleri kalın ve çok uzun, kendisi cılız, saksısı dar. Yaşayacağından umutlu değildim sadece toprak ekleyip su verdim. O da bana acı biberler vermeye başladı, arkadaş olduk.Yapraklarında sararma, dökülme ve beneklenme vardı, forumda okuduklarımı uyguladım, geçti. Bazı biberler henüz yavruyken çürüyordu, durdu.

Besin, gübre gibi bir ihtiyacı mı var; yoksa böyle ince uzun olması doğal mı ? En kalın dalının çapı 1 cm. Saksıda kalması sağlıksız mı ? Bu kadar çok kök budanmalı mı ? Bir bahçem yok, "Kapılarının önüne koy gitsin." derseniz çok üzüleceğim. Minik kırmızı karanfiller gibiler.

Önerilerinizi diliyorum.

Lale Teyze Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön