View Single Post
Eski 20-09-2017, 20:16   #2961
Doku_Kültürcü
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-02-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,127
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Charlaux Mesajı Göster
Soyle soyleyeyim kisisel bir tercih olarak degistirirdim. Tabii bu fikrimi benimsemeden once sn.Doku Kulturcu'nunde yorumunu beklemekte fayda var. Kokler ip gibi oldugu zaman ya da soyle diyeyim tamamen simsiyah oldugu zaman evet kesilmeliler cunku obur turlu curumeye yol acar. Ancak azicik kahverengilik var ya da zebra deseni gibiyse bu koklerin calisma ihtimalinden dolayi kesilmesi tercih edilmez. Orkidenize uygun bir yer belirlemeniz elbette orkidenin sagligi icin daha iyi olacaktir. Bol camli aydinlik bir alan tercih edilebilir ancak direk gunes isigini almamali.

Sn.Rosalia, Fotograf yuklemediginiz surece boyle bir durum icin yorum yapamayiz.Cunku bolgesel kahverengilesmeler gunes lekesi de olabilir. Kisacasi secenek oldukca bol. Duzgun bir sekilde birkac sekilde fotografini cekerseniz elbette insanlar sizinle ilgilenir. Ancak orkide bakimi uzerine anlasilmayacak pek birsey kalmadi cunku sitemizde zaten sayfa basi anlatildi bu konu. Okuyup uygulayacaksiniz.
Phalaenopsis saksıları mutlaka delikli olmalı. Bu, saksı harcının havadar olmasına neden olur ve Phalaenopsis orkideleri diğer ağaç üzerinde yetişen (epifit) orkideler gibi köklerinde klorofil taşırlar ve karbondioksit ve ışık sayesinde fotosentez yaparlar. Delikler bu karbondioksidi sağlar. Köklerin kahverengileşmesi, güneş yanıklığından daha çok, gübre birikimi nedeniyle harçta oluşan ozmotik basınç neticesinde köklerin ölmesi durumudur. Bitkilerinizi saf su ile sulayın. Bunu uygulamak ters osmos su arıtma sisteminiz yoksa, pratik olmayabilir. Bu durumda, florür içeriği sıfır olan memba suyu kullanılabilir. her gübreleme öncesinde saksı harcından 2-3litre memba suyu geçirerek harçta birikmiş olan gübre kalıntılarını uzaklaştırmak iyi bir uygulama olur. Bunun sonrasında hazırladığınız sıvı gübre karışımını saksıya vermelisiniz.

Doku_Kültürcü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön