Zayıf Japon Şemsiyelerini Hızlıca Büyütmek
Merhaba, yaz tatili malum yeni bitti. Yarın okullar açılıyor. Bende Ananemden dönerken Ananemin komşusundan 3-5 Tane japon şemsiyesi aldım ve bunları orda saplarını ortadan keserek köklendirdim. Epey filiz verdiler filizlerin bir kısmını oraya ektim bir kısmınıda sapıyla birlikte istanbula getirdim. Yalnız ne biliyim hepsi bir güçsüz. Bir cılızlar ve uçları kıvrılmakla birlikte kahverengileşiyor.
3 tanesini su dolu olmayan küçük bir Akvaryuma 1-5mm arası kuma diktim.
2 Tanesini başka Akvaryumun su yüzeyine sabitledim.
1 Tanesinide Normal küçük bir saksıya ektim.
1 Taneside pet şişe içinde.
Ben bunları 10 Lira verip hazır almak yerine epey büyütmek ve gürleştirmek istiyorum. Şimdi Akvaryumdakilerine hiç dokunmayacağım lakin Pet şişe içinde olanın ve saksıda olanın güzelce büyümesini istiyorum. Yarın gidip 3.5 Litrelik saksı alacağım ve küçük saksıdaki Şemsiyeyi buna dikeceğim. Ama şuna karar veremedim. Toprağı nasıl olsun? Nasıl toprak alayım?
Ben alttan yukarı doğru şöyle bir sıralama yaptım;
1.Çakıl
2.Hazır torf
3.Kuvars kum
4.Kil gibi olan sarı toprak
5.Kuvars kum.
6.Hazır torf.
Sizce nasıl? Her türlü önerilere ve eleştirilere açığım. sizce böyle iyimi? Daha ne eklemeli veya çıkarmalıyım. Yardımcı olursanız sevinirim.
(Konuya resim ekleyeceğim yarın. Siz fikirlerini ne olursa olsun belirtirmisiniz. Teşekkürler)
|