View Single Post
Eski 16-09-2017, 11:59   #11
devrann
Ağaç Dostu
 
devrann's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-07-2017
Şehir: Alanya
Mesajlar: 371
mağnezyum sülfat,amonyum sülfat,potasyum sülfat asit baz tepkimesi sonucu oluşturulmuş doğal olmayan tuzlardır,adı üzerinde tuzdur ve ec'yi yükseltecektir.Kullanım zamanı ve kullanım yerine göre uygulanmasında bir sakınca yoktur özellikle domateste,salatalıkta eksikliği çok görülür ancak bu eksiklik nitratlı formlarıyla daha çabuk kapaltılır üstelik mg sülfat bazı tank karışımlarına girmez fosfor ve kalsiyumlu gübrelerle karışması sakıncalıdır,artı tuz içeriği bazı bitki besin elementlerinin alımını yavaşlatır bitkiyi sarartır.
Sülfatlı gübreler genelde olgunlaşmayı hızlandırmak için son dönemlerde uygulanır mangan sülfat,potasyum sülfat,magnezyum sülfat,demir sülfat karıştırılıp verilir.Tabi bu tarz bir gübrelemede toprağa yüksek miktarda tuz eklendiğini bilmekte fayda var yapılan uygulamanın amacı ec'yi arttırmak ve ph'ı düşürmektir.Bu sayede olgunlaşmış meyve son derece hızlı bir şekilde renk alır,hatta renkleri normale göre daha güzel olur.

Sülfatlı formların bazı topraklarda kullanılması makbuldür çorak topraklarda özellikle bunun dışında normal noksanlıklarda nitratlı formların uygulanması bitki sağlığı açısından daha uygundur.

devrann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön