View Single Post
Eski 16-09-2017, 03:08   #69
Charlaux
Ağaç Dostu
 
Charlaux's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-06-2011
Şehir: Istanbul / Columbus, Ohio (ABD)
Mesajlar: 1,260
Kendime dogum gunume yakin hediyem Louisiana Orchid Connection'dan aldigim Vanda oldu; V. falcata x V. Suksamran Sunlight (Resim icin : https://laorchid.com/products/v-falc...amran-sunlight). Phalaenopsis askima Vandayi da davet ettim ve bakalim gelecek neler getirecek bu iliski.

Vanda Falcata Cin,Japonya ve Kore'de yer alan eskiden Neofinetia olarak siniflandirilan bir orkideymis.Ilik soguk arasi seviyor ve buyume zamaninda bol su istiyormus. Japonlar tarafindan oldukca sevilen yeni zamanda ilginin arttigi bir tur diyor American Orchid Society ( Neofinetia)

Suksamran ise Ascocenda sinifindan bir sarisin guzelimiz (Google'da Ascocenda diye arastirinca sonuclar cikiyor ilgilenenlerin bu sekilde aramasini tavsiye ederim) .Daha dogrusu burada da gozukebilecegi uzere Ascocenda Suksamran Sunlight kremimsi bir turuncu yapisi var. Tabii iki turun birlesmesiyle ortaya daha beyazimsi ve hafif turunculuk sergileyen bir orkide cikmis. Suksamran okudugum bir yerde senede 5 kez acmis.

Dusununce orkidelere , ozellikle phalaenopsise oyle hayran kalmisim ki gozum pek baska bitkiyi gormuyor. Ama cesit arttirmakta,yeni cesitler kesfetmekte zarar yok sanki )

Charlaux Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön